torstai 14. syyskuuta 2017

Nopeus ja väri.


Seuraavassa pari tylsää, ei tosin itsestäni, tietoa ja hajatelmia, mutta koeta kestää.
Knoppitiedot on tarkastettu wikipediasta.


Äänen nopeus, se on noin 330-340 metriä sekunnissa, eli jotain 1230km/h. 💨
Siis tyynessä säässä ja huoneen lämpötilassa. Nopeimmin ääni kulkee aineessa nimeltä berillium, 12 550 metriä sekunnissa.
Tyhjiössä taasen äänen nopeus on 0m/sec.

Ihminen, vai pitäisikö sanoa ihmiskunta, on pitänyt joitakin satoja vuosia nopeinpana mahdollisena nopeutena valon nopeutta. Mutta ihminen tekee siitäkin hankalaa. Tällä hetkellä suurin osa ihmiskunnasta pitää valon nopeutena 299 792 458 m/s eli 1 079 252 848,8 km/h. 
Eli jos maapallolta lähetetään valopulssi kuuhun, kestää sen matka 1,3 sekuntia. Tosin eri aineissa ja lämpötiloissa valo kulkeekin aivan jotain muuta nopeutta, mutta antaa sen nyt olla. 👀

Olen läpi elämäni väittänyt, että on olemassa nopeus joka pitää valon nopeuttakin todella hitaana.

Kaikkia edellä mainittuja nopeuksia nopeampi on... ajatuksen nopeus. 🌟
Kiitos, kiitos, aplodit riittää, kiitoos.

Sitten aivan toisaalle.

Yhdessä edellisistä blogeistani väitin jokunen vuosi sitten, että kohta voidaan seinän väri valita fiiliksen mukaan. Niin on tietty tehty jo aikoja sitten, mutta että seinien ja katon värin voi vaihtaa vaikka sekunnin välein.

Nyt mulla on ollut testissä vajaan vuoden verran sellainen huone ja sanon että se on hauskaa ja ihmiset jotka näkevät sen ensimmäistä kertaa, eivätkä tietenkään tiedä kuinka se on toteutettu, ovat olleet siitä haltioissaan!!

Tosin, nykyään homma voidaan hoitaa kahdellakin tapaa, ainakin periaatteessa, eivätkä piakkoin seinät ole enää kaikki saman värisiä vaan piankin seinän ilmettä voidaan vaihtaa kuin kanavaa televisiossa. Niin se maailma monipuolistuu.

Kaikkea sitä tuleekin ihmiselle mieleen. 😋😏

Meillä sataa 💧edelleen. Kissat ja koira kävivät aamusella vain tarpeillaan pihametsikössä (Maisa lähikuusen alla) ja palasivat sitten kiireen vilkkaa takaisin sisälle. Nyt kuorsaavat kuorossa.
Eilis illalla suunnittelin lähteväni tänään lännen puoleiseen naapuripitäjään maakuntamatkalle. Saas nähdä tuleeko lähdettyä.


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

2 kommenttia:

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!