maanantai 12. maaliskuuta 2018

Maisa & Pekka.Pekka on nyt nyhjännyt päivät mussa kiinni. Vain silloin kun käyn haukkaamassa jotain ruokaa tmv. nousee Pekka hieman jaloittelemaan.

Maisa on makoillut Millan nojatuolissa.

Yhden yön kissat olivat Vaimon riemuksi hänen sängyssään. Vaimo kertoi sitten aamulla, että ei ollut ollut yöllä tippaakaan vilu, vaikka ei ollut peittoa päällä lain.
Sanoi huomanneensa kuinka kissat tullessaan laittoivat lämmöt täysille. Kovin paljon lähtee lämpöä noin pienistä elukoista.

Toissa iltana kun valvoin pidempään, alkoivat kissat, etenkin Pekka, tönimään mua kauemmas. Siis hetkeksi herättyään ja havaittuaan missä ovat, venyttelivät ketaroitaan ja koettivat meikää tyrkkiä kauemmas.
Kuuma oli niillä, eikä mun auttanut kuin lähemmäs niitä painautua, koska ainoa tapa päästä kissoista eroon edes hetkeksi sängystään, on tehdä niille olo niin kuumaksi, että poistuvat lattialle vilvoittelemaan.
(Pekka potkii nytkin mua perslihakseen.) 😁

Tällä hetkellä lukemani kirja on painettu niin pienellä tekstillä, että lukulaseina käyttämäni rillit, +2, ovat liian tehottomat. Silmiä alkaa kivistää aina muutaan kymmenen sivun jälkeen, vaikka tarina on niin mukaansa tempaava, ettei sitä raaskisi laskea käsistään. Päätin seuraavaksi kokeilla +4 rillejä.

Aamupäivä on mennyt asioita hoidellessa.
Kaupungin eteläpäässä olin yhdessä ostosparatiisissa, eli helvetissä ja jotenkin oli ajatus jumissa, kun menin liukuportaisiin eli hihnalle etupää edellä. Kelattavassani ei ole takana nurinmenon estäviä pikkupyöriä ja meikä kiepsahti tietty selälleen ja kopautin pääkopan ja yläselän oikein kunnolla.

Nuorehko kaupan"täti" kipaisi heti mua auttamaan, sammuttamalla ensin hihnan, noutamalla sitten puolivälistä pyörätuolin sekä istuinpehmikkeen ja tuli sen päälle mua kampeamaan pystyyn. Jäin meinaan aika hyvin jumiin poikittain.

Yksi pelästyi niin paljon että meinasi hätäkeskukseen rimpauttaa mutta minä sille sanoin että älä helvetissä sinne soita, ei mulle käynny kuinkaan.
Menin sitten kakkoskerrokseen hissillä, kunhan mulle neuvottiin mistä piilosta sen hissin löytää.

Kotiin palattuani vaihdoin alleni sähkärin ja köröttelin sillä kylän keskustaan. Sinne ei nykyään enää autolla kannata mennä, ei siellä ole enää kauppojen lähellä parkkipaikkoja, kun kylän visionäärit ovat kuvitelleet että kun torin alle rakennetaan pysäköintihalli ja poistetaan kadunvarsipysäköinti, niin kaikki kilvan rientävät keskustaan.

Paskat, keskusta on lähes autio. Kiitos vaan kaupunkisuunnittelijalle AK-J:lle, sait keskustan lähes autottomaksi kuten toivoit, mutta samalla karkoitit ostajat jotka pitivät keskustan liikkeet elinvoimaisina. Suuri osa liikehuoneistoista on nyt tyhjillään, kun ennen ei tyhjää kauppapaikkaa löytänyt etsimälläkään.

Mutta ei täällä mitään ihmeellistä tapahdu, tavallista arkea vaan.


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

11 kommenttia:

 1. Onneksi ei liukuportaissa pahemmin käynyt,huh,huh

  VastaaPoista
 2. Ai hemmetti! Onneksi oli näppärä ja hoksaava "kaupantäti" lähellä, joka tajusi mitä tehdä, eikä jäänyt sormi suussa ihmettelemään.

  Mulle on jäänyt eräänlainen kammo noihin liukuhin kahden läheltä piti -tilanteen takia, molemmat sen jälkeen kun olin sairastunut tähän epiin: kummallakin kerralla oltiin menossa alaspäin, eka kerralla leikin tyhjällä kärryllä ja ne pyöräthän jumittu siihen liukuun - meinasin lentää päistikkaa kärryn yli. Se oli ihan sitä alkuaikaa kun säikähdys vielä saatto aiheuttaa kohtauksen.
  Toinen kerta oli kun mentiin porukalla alaspäin ja tarkoituksella seisoin selkä menosuuntaan, ettei tule huono olo. Pyysin sanomaan, kun ollaan melkein alhaalla, käännyn sitten ympäri ja astun pois. No kas, unohtivat sanoa ja kuinkas kävi: meinasin lentää selälleni kun liuku loppui! Onneksi oli riuskoja miehiä takana ja edessä ja saivat musta hyvän otteen. Sen jälkeen olen kulkenut portaita tai hissillä tai sitten sivuttain noissa liu'uissa, katsellen jotain mikä ei liiku :)

  Tänään taas käytiin Prismassa - mä VIHAAN marketteja! Työterveyslääkärin mukaan jonkinlainen paniikkihäiriöoireyhtymä blaa blaa :D

  VastaaPoista
 3. Suosittelen optikolla käyntiä, mulla es on eri paria nää näkimet. tarvitsen laillasi lukulaseja mut toinen on 0,25 ja toinen 1,5 plussaa. Vääränlaiset näkimet tekee hallaa.
  Lämpäpatterikissoja, ei tarvi kuumavesipulloja lontoon tyyliin ;D

  VastaaPoista
 4. No voi herranen aika sun kanssasi. Sulla ei ole ilmeisesti kipuja tarpeeksi kun pitää lyödä vielä liukuportaisiinkin maate:) Toivon ettei mitään pipimpää enää tule. Hauskoja ovat kissat jos koiratkin nukkumispolitiikassa. Olin kerran yökylässä ja siellä ylen ystävällinen Roosa tuppautui siskonpetille mun kanssa ja arvaa kuka nukkui melkein lattialla:) Kissat lämmittävät kovasti. Pinkku nukkuu tyynyn vieressä illalla, menee jalkopäähän yöksi, hipsuttelee teeveehuoneen sohvalle yöllä tai saunan lauteille patjan ja ruusutyynynsä päälle:) Toipumista ja hae uudet prillit.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vaan kommenteista.

  Yllättäen niska on hemmetin kipee, en meinaa sängystä saaha noustua kun ei lihakset meinaa kyetä pääkoppaa kannatteleen. Yläselkä tai pää, ei mitään kipuja.
  Yllättäen Vaimo uskoi heti, kun sanoin ettei tää oo mikään aivotärähys!! :D

  Ja ei ku menoks vaa!!

  VastaaPoista
 6. Optikolla on hyvä käydä siksikin, että voivat todeta muitakin muutoksia silmässä ja ohjata näin ollen lääkärille.
  Sulla oli kyllä tuuria kun ei käyny pahemmin; käytä nyt sitä hissiä mieluummin. Ja olis kyllä hyvä tarkistuttaa toi niska.

  Mun katti nukuttaa mut aina iltasin ja häipyy sitten rauhallisempaan paikkaan; ilmeisesti touhuan unissani.

  Terveyttä teille kaikille toivoen Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun optikko, 37 vuoden ajalta, sano mulle että ei sun nyt kannata rillejä uusia, sun näkös seilaa muutaman vuoden, käytä niitä halpislaseja vaan. :)

   Terveyttä teillekin sinne!

   Poista
 7. Kaikenlaista harmia sitä pitääki pitääki ssttua, onneksi oli auttajia lähellä. Surkia homma tuollanen muutosten teko jos asiakkaat kaikkoaa. Mitenkähän ne mahtaa laskia sen miten paljio on hyötyä uudistuksista. Ohan ne suunnittelijat ja insinöörit vissiin ihan järki-ihimisiä.😃 Siu siu ja paranemista.

  VastaaPoista
 8. Hui, hurjaa menoa!! Mutta onneksi pääkopalle ei käynyt huonosti, huh.

  Sama juttu tossa kaupunkisuunnittelussa täälläkin. Keskusta on autioitunut parhaista päivistään :(

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!