torstai 27. lokakuuta 2016

Englantilaisten kissojen päivä.


Alkoivat kipulääkkeet töihinsä ja minä pääsin liikkeelle.

Ensimmäinen pesällinen puita oli palanut jo hiillokselle, kun päätin nousta sängystäni ja pukeutua. Pekka ja Milla läksivät mukaani kun menin ulos miettimään mitä töitä sitä alkaisi tehdä. Sataa tihuutti mutta meitä ei sade haittaa kun ei olla sokerista tehtyjä niinkuin tuo Vaimo sanoo olevansa.

Liiterissä nostin valmiiksi täytetyt puukassit kottikärryn kyytiin ja tyrkin ne pihaa pitkin ulko-ovelle ja siitä nostelin ne sisään. Mukavaa oli täyttää puulaatikko puilla ja samalla siinä latasin toisenkin pesällisen palamaan.


Maisa nauttii yksiössään.Tyhjät kassit kärräsin takaisin liiterille, mutta en täyttänytkään niitä vaikka normaalisti ne valmiiksi täyttelen, koska olisi kaksi hommaa mitä tänään tehdä ja niistä kummastakin tulisi lisää poltettavaa.

Joko hakisin anoppi-vainaan pihasta loput polttopuut tai sitten sirkkelöisin pidempää puuta polttopuun mittoihin. Kaivossakin pitäisi käydä, siellä oleva kulmaliitos vuotaa ja se pitäisi vaihtaa toisenlaiseksi. No, kaivohommiin ei yksin kannata alkaa ja ilmakin on niin raaka etten nyt ulkohommissa ala itseäni palelluttamaan. Sitäpaitsi sirkkeli ei oikein sateesta tykkää.


Milla koettaa olla mahdollisimman pienenä,
ettei vaan Pekka huomaa ja aja lattialle nukkumaan.

Päätettiin sitten kolmistaan että tänne ei jäädä, vaan mennään sisälle ja vietetään Englantilaisten kissojen päivää.

Pekka kyttää muitakin lintuja
kuin noita mustia tuossa ikkunalla.YLE lähetti taannoin ohjelmaa englantilaisista kissoista. Siinä kissoille kiinnitettiin kaulapantaan pieni kamera ja paikannin.
Tapahtumia tutkiessaan tutkijat havaitsivat että kissat liikkuivat aika pienellä alueella, kävivät sovitusti, tai sitten ei, toistensa luona syömässä (kissan luukut!) ja nukkumassa.

Sadepäivinä yksikään kissoista ei lähtenyt ulos, vaan ne viettivät Englantilaisten kissojen päivää. 

Samaan mekin päädyimme tänään täällä.

Kaikesta huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!

2 kommenttia:

Kiva kun tulit tänne, mukavaa jos kommentoit!!