maanantai 7. marraskuuta 2016

Eiliset puuhailut...


(Tämän PITI ilmestyä menneenä lauantaina mutta jotain tein väärin. Ilmestykööt nyt sitten.)


...ja sitä edelliset.

Toissapäivänä leikin hiekkaleikkejä.
Ennenvanhaan kun olin voimani kunnossa, heittelin hiekkaa lumilapiolla kukkurallisia lapiollisia, koska tavallinen pistolapio kukkuroillaan tuntu liian hitaalle ja köykäiselle.

Otin peräkärryn mukaan ja kurvailin lähihiekkakuopalle. Omasta kun ei saa enää ottaa. Lumi oli jo satanut maahan niin piti muistella missa kohtaa oli hyvää suodatushiekkaa kaivoon. Osuin heti kohilleen, vaikka sitä oli vain parisen kuutiota jäljellä.

Koetin ensin heitellä kukkurallisia, mutta ei siitä näin paskan selän kanssa mitään tullut vaikka suorin selin sain sen lapiollisen heittää. Vanha romu mikä vanha. "Naisten" lapiollisia sai viskoa, eli puolikkaita. Kymmenen lapiollista ja tauko ja samalla käännyin 180 astetta jotta tulisi rasitusta tasapuolisesti selkää ja jalkoja ajatellen. Puolilleen otin kuorman ja tietenkään koko hommasta en tajunut räpsyn räpsyä ottaa...

Pihassa lastasin hiekkaa kolmiin kottikärryihin, jotta sain laskettua tilavuudet kohilleen. Ohje on että 25cm tarttee olla sitä suodatushiekkaa kaivon pohjalla, laskin kymmenen senttiä korkeammaksi.
Kummasti sitä on voimat vähenneet kun ei edes kukkuraista kärryllistä saanut ylämäkeen kärrättyä. Hain puutarharaktorin ja kiskoin sillä kaikki kolme kottikärryä hiekkoineen ylimpään kaivonrenkaaseen kiinni. Sitten puukalikat kärrynpyörän taakse ja ei muuta kun kippaamaan hiekat kaivoon, hienosti ne sinne meni.

Ennen edellistä tyhjäsin tietty kaivon niin tyhjäksi kun sen sain. Kaksi uppopumppua piti olla pumppaamassa vettä pihalle että sai pohjan näkyville, on sen verran hyvätuottonen kaivo.

Moisen puuhan jälkeen ajelin takaisin montulle ja viskelin niitä puolikkaita lapiollisia niin paljon kyytiin että sain kärryn jouset vastakumeihin vastaamaan.
Tällä hiekalla täyttelin osan kaivinkoneen jättämistä renkaan urista, vielä on kesää jäljellä  ...eikun siis pyörien uria jäljellä.

Kyllä on nyt paikat kipeinä noin pikkuruisesta hommasta, niinkuin aina hiekanheittelyn jälkeisinä päivinä mulla tuppaa olemaan, vaikka käytin tukivyötä ja muita tukijuttuja.

Peruuttelin kärryn pihan toiseen päähän ja siellä huomasin että kärrystä on molemmilta puolilta kärryn laidat revenneet irti. Tarttee kasata kaikki hitsattavat yhteen ja sitten hitsailla kaikki samalla kertaa kuntoon. Myös kärryyn on laitettava lisää rautaa ettei laidat enempää irtoilisi. Kovia kuormia olen sillä kyllä koko kesän ja syksyn kuskaillut.

Vielä eilisestä ennen kuvakavalkaadia.

Puutarhatraktorissa oli eri kokoiset ja koviksi kuluneet renkaat takapyörissä. Ne luistivat märällä nurmikolla ja siten ruopivat sammalpeitteen hajalle. Hankin jo kesällä uudet, leveämmät renkaat ja eilen vaihdoin ne vanteille.

Rengasrautaa en meinannut mistää kaupasta löytää mutta lopulta pilteemasta ne löysin. Yllättävän hyvin oli armeijassa opitut temput vielä mielessä, kun tubelesrenkaat sain kohtuu työllä irti vanteista ja helpohkosti uudet renkaat vanteille. Koe-ajelussa ei renkaat sutineet yhtään, kyllä kannatti vaihtaa!!Kyllä tän kuvan piti olla oikein päin......mutta tästä näkee kuinka pieni kissa Maisa todella on.
Kun on hetken pitänyt Pekkaa sylissä ja sitten ottaa Maisan,
niin tuntuu kuin höyhentä nostaisi.
Pekka kun syö niin se syö kaksi pussillista ruokaa hetkessä.
Maisa syö ½ pussillista ja aikaa menee noin ½ tuntia.Pekka teki tavallaan itse uuden yksiönsä.
Se kävi mun pyörätuolista pöllimästä lammasturkin.
Oli sen päällä jo tuolla viileässä eteisessä köllötellyt
mutta nyt se haki taljan tänne tupaan.

Avuliaana käsitin mitä Pekka meinasi, niipä nostin taljan korituoliin
ja Pekka sai rauhallisen ja turvallisen yksiön käyttöönsä.

Tässä ÄMMÄT, naaraat, M alkuisia nimiltään, ottavat alku-illan köllötyksiä.
Maisa lempiyksiössään ja Milla matollaan. Tai siis oikeammin
mattonsa päällä olevalla matolla, eli kurakelien matot ovat viellä lattialla.

Tänään on pyhäinpäivä ja huomenna on sunnuntai. Kokonaista kaksi vapaapäivää peräkkäin. Taidan viettää pää-osan ajasta lukemalla kirjoja ja ehkä roilaamalla netissä.

Kaikesta huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun tulit tänne, mukavaa jos kommentoit!!