maanantai 7. marraskuuta 2016

Vastaanotto.

Kun on pari puolikasta päivää ja yhden yön pois kotoaan, ehtii tapahtua vaikka mitä.

Vaimolla on Lilja niminen kissa 2 vko:a hoidossa. Puolet ajasta on jo mennyt. Lilja ei tule Maisan kanssa toimeen, se alistaa Maisan viimeiseen nurkkaan ja Pekka taasen rrrrakastaa Liljaa niin paljon että Liljalta palaa hermot. Tästä syystä Vaimo pysyttelee Liljan kanssa kaupungissa ja minä kissoineni maalla.

Oltiin su-ma Millan kanssa kaupunkikodissa, pikkumiehen kanssa on niin mukavaa tapailla viikottain. Hän on likan poika. Hoidan asioitani sen ajan kun pikkumies on koulussa ja ainakin maanantain vietän hänen seurassaan, joskus jopa tiistainkin, jos olen paremmassa kunnossa.

Kissat Maisa ja Pekka, ne jätin tänne maalle sisätiloihin, eihän tollassia pieniä petoja raaski ulos jättää ja nehän ei oikein mielellään koko päivää sisällä viettäisi.
Köröttelin iltapäivästä tänne maalle, ruokakaupan kautta ja ajoin auton suoraan ulko-oven viereen. Samantien ovet auki ja kissat pihalle, sitten vasta tyhjensin lastin autosta.

Välillä kävin pihalla katselemassa että mitä ne elukat puuhailee siellä. Pekka innostui oikein näyttämään kuinka jyrsijä saalistetaan, sillä leikitään ja lopuksi tapetaan. Siis ilman sitä saalista se esitti ja aikalailla mukavaa oli katsella kun toinen oikein tanssii, hyppii ja rallaa riemuissaan. Lumi vaan pöllysi kun kissa veti kylkimyyryä, kiipeili sekunissa korkealle puihin ja hyppi niistä maahan. Vieläkin hymyilyttää kun tapahtunutta muistelee.

Toinen tapaus ei ollutkaan sitten niin hauska, paitsi tietty lukijan kannalta. Jätin vielä kurakelimatot lattialle kun Millan kanssa lähdettiin reissuun. Kantelin ruokatarpeet keittiöön ja muut sänkyyni purkua odottelemaan. Riisuin kaupunkivaatteet ja saapikkaat ja jo toisella askeleella astuin kissan paskaan.
Tapausta tutkiessani tulin jälkien perusteella siihen tulokseen että Pekka on taas ahminut ruokaa, nukkunut pitualleen matolla ja unessa tai unen ja valveen rajalla päättänyt laskea hieman suolikaasua ulos, joka onkin sitten yllätyksenä Pekalle tullut varren kanssa ulos, vai pitäisikö sanoa että varpusparvena, sillä ruikulipaskaa se oli, hienosti kuin viuhkana matolle levinneenä.

Maton raahasin pihalle ja levittelin sinne. Antaa paskan jäätyä ja sitten kaavin suurimmat pois ja seuraavan kerran kun ajelen Lahteen niin vien sen ja toisen saman värisen maton pesulaan putsattavaksi.

Täällä on se kissojen ovikello...
Nyt tuntuu että perse kun se tuli tehtyä. Molemmat kissat ramppaa edestakaisin, tietty eri aikaan ja pimmm-pommm raikaa yhtenään. Vaihdoin jo kukkokiekuu soittoäänen pimmpommiksi koska se kukkokiekuu kiekuu kolmesti ennenkuin lopettaa.
No, tämän näpyttelyn aikana on kissat jo tulleet sisään eikä täältä enää tänään iltaseitsemän jälkeen kissat pääse ulos, koska multa on voimat niin vähissä että taidan kohta kopsauttaa silmäluomet yhteen ja käydä kyljelleen iltapieruja laskemaan.

Sitä ennen tarttee vielä odotella että pyykinpesukone saa hommansa tehtyä. Pyöritän tänään koneellisen pyykkiä ja huomenna laitan heti aamusta toisen koneellisen pyörimään, koska tänään sain hankittua kauniita liinavaatteita ja nehän täytyy pestä ennen käyttöä.
Huomiselle on vielä yksi keikka toisesta kuolinpesästä, siitä kaverini, huonekaluja haen pois. Se on viiminen kerta tänä vuonna. Mökin myynti-ilmoitus saa olla netissä, jatkan keväällä sitten sen myyntiä, näin tänään sovittiin.

Siinä toisessa kuolinpesässä olisi viellä polttopuuta haettavana mutta en tiedä jaksanko ennen sen myyntiä. Siellä on tullut jo kuusi ostotarjousta kuolinpesästä, vaikka paikka ei edes vielä ole myynnissä, eikä vielä ainakaan kahteen viikkoon tulekaan!!

Polttopuuhommat eivät kuitenkaan ole vielä ohi tältä vuodelta. Tuolla liiterin kupeella on parisen mottia paksuja kuusi ja koivu pöllejä, joita ei kirveen kanssa ole saatu halki, siksipä ne on mulle annettu. Klapikoneella ne saa helposti halottua klapeiksi asti. Puolet olen niistä jo tehnyt. Toisella kupeella on sitten kaikenkarvasta laudan, piirun ja lankunpätkää, jotka sirkkelöin joskus pätkiksi ja kärrään sisälle liiteriin. Niistä parhaimmat ovat olleen kuivumassa vuodasta 1972 asti.

Nyt pyykit narulle ja nukkumaan.

Siitä huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!

4 kommenttia:

  1. Anteeksi! Hemmetti kun nauratti;-)) Kissojen kanssa saa varautua kaikkeen!

    VastaaPoista
  2. No voi paskerit vieköön, yök jne. Onneksi on pakkanen eikä vesikeli:) Mukavaa olotilaa ja kivutonta huomispäivää jos alkanutta yötäkin.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, mukavaa jos kommentoit!!