sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Valoa pimeydessä.

Mä asun niin korvessa että lähimpiin katuvaloihin on matkaa reilu 7 kilometriä. Komeasti näkyy tähdet ja revontulet täällä ku on pilvetön yötaivas.

Pihassa on ollut kaksi tolppavaloa, sellaisia "käpy"valaisimia ja pari valaisinta eri rakennusten seinissä. Niihin olen jo parisen vuotta sitten vaihtannu LED-polttimot. Täällä maalla on nyt kaikissa valasimissa LED-polttimot, paitsi löylyhuoneessa ei ole.

Valoteho näissä LED-polttimoissa on yhtä hyvä kuin vanhoissa hehkulampuissa ja värikin on jo hyvä, lämmin valkoinen. Yksi haittapuoli näissä kuitenkin on. Sähköä kuluu vain 1/7 osa siitä mitä ennen kului.

Oikein hymyilyttää.

Nyt kuitenkin olen jokaisesta tilistä ostanut yhden LED-tunnistinvalonheittimen, pihaa valaisemaan. 10w on oikein hyvä teho. Jos kirkkaamman laittaa niin sitten ympäristön näkee huonommin.

Tehokkaammat sopii rakennuksille tai autohalliin.

Nyt on koko piha sitten valaistu. 60w kuluu tehoa jos kaiki pihavalaisimet ovat yhtäaikaa päällä. Nämä valot syttyy automaattisesti kun niiden valvonta-alueelle tulee liikehdintää ja sammuu kun säädetty aika kuluu umpeen.

Automaattisesti täällä syttyy ja sammuu itsekseen valot myös kun menee puuliiteriin, konevajaan tai tulee talon eteiseen. Siis nyt laitettujen pihavalojen lisäksi.

Viimeinen tunnistevalasin, taas vain 10w tehoinen, tuli päivällä laitettua kuistille:
Tykkään!

Mukavaa päivänjatkoa sullekin sinne!!