torstai 20. lokakuuta 2016

Kapteeni Mustavarvas.Hurja päällikkö kapteeni Mustavarvas.

Hän tykkää tappaa.
Kuvassa hän on juuri tappanut lempilelunsa, nuken.
Sen hän tappaa lähes päivittäin.


Siitä huolimatta... Mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!

Ruokailijat.

Aloitin jo eilen tirppojen ruokinnan.

Musta on mukavaa istuksia keittiön pöydän ääressä, nojata kyynärpäillä pöytään ja tiiraila tapahtumia pihassa kiikareitten läpi. Harvoin joudun tarkentamaan linssejä, koska oon valinnut enimmät ruokintapaikat silleen että keittiön pöydältä on niille suunnilleen sama matka.
Ruokintapaikkoja on pihassa 11 kipaletta, että heikoimmatkin löytää paikan missä massujaan täytellä. Syötän niille eniten silkkaa rasvaa tai sitten noita rasvamakkaroita ja palloja.


Närhen ja harakoiden jäljiltä.Näistä tykätään syödä.Rohkeammille.Kaikista rohkeimmille.
Heille on kuistin reunalle lisäksi laitettu kissan/koiran pehmeetä ruokaa.
Siis sitä mitä nää kermaperseet ei yön aikana syö. Harvoin sitä on jäljellä, siitä koira pitää kyllä huolen. Eilen hämärän rajamailla käytiin koiran kanssa jahdissa ja siellä se veti ittesä niin loppuun ettei ruoka maistunut. Vasta viimeisellä kilometrillä sain se houkuteltua kyytiin.Syöttöpaikan vierellä on tollanen vanha peltinen kello nahkahihnassa, se on roikkuut aikoinaan yhden vanhan mummon vuohen kaulassa. Talitintit ovat ottaneet tavaksi kolkuttaa tota kelloa, kiitokseks vai muuten vaan.

Lisäks ne nokkii taloa... ...ja tikarappusia.
Menin tänään ja kysyin että hittoakos niitä nokit.
Vastas vaan että tsirp tsirp.

Nyt kun välillä kävin ikkunalla kytiksellä, kävi ruokailemassa talitintit, harakat, närhet, mustarastaat ja käpytikat. Varikset, naakat ja korpit ruokailevat viellä tuossa ekassa kuvassa näkyvällä pellolla. Tai ainakin kinastelevat siellä, pihaan eivät viellä oo mun näkösälle uskaltautuneet.

Kun on oppinut missä ja mitä kukakin lintu syö, saa haluamansa linnut syömään haluamillesi paikoille. Esimerkiksi käpytikka vaatii syömäpaikakseen puun, minkä runkoa pitkin pääsee lähestymään ruokailupaikkaa, eli käytännössä täällä se on mänty. Närhi ja harakka taasen vaativat suht suoran oksan paksun rungon takaa, muuten ne ei tuu paikalle. Yleisesti pikkutirpat tarttee täällä ruokansa tarjoiltavan niin, että on verkko mihin jaloillaan tarttua, muutamat tarttuu suoraan rasvamakkaraan ja sitten on ne jotka syövät maasta muilta pudonneita murusia.

Mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!