torstai 3. marraskuuta 2016

Tapahtumia täällä.

Kaikenlaista on tullut puuhailtua.

Kuolinpesät on nyt pää-osin tyhjennetty. Siitä on syntynny sellanen haitta että täällä on kaikki varastot kattoja myöten täynnä. Liiteri on tietty täynnä polttopuuta ja laavullekin oon viitisen mottia klapeja säilönnyt. Mersu pullistelee tavarapaljoudesta ja hätäisesti pystytetty 'hitsaamoteltta', joka on kanssa täynnä, romahti eilen kasaan.
No, säilyy ne tavarat sielläkin.

Vaihdoin sängykseni maan mainion uusi-putkisänkyosakeyhtiön, eli tuttavallisemmin UPO:n, valmistaman hetekan. Tykkäsin jo vuosia tässä kylässä käydessäni makoilla ja nyt se vihdoin on mun oma. Tässä on alla toinen heteka, joka tavallaan on kuin vuodevaatesäilö, mutta sen saa nostettua sängyksi. Vuodevaatteiden sijaan säilytän siellä laatikkoa missä mulla on huisin monet villasukat ja sitten vesiliukoisia maaleja n.10 litran pöniköissä. Aivan mahtavaa on tässä köllötellä, selkä kiittää.

Ennen tätä hetekaa oon viimosen 20 vuotta maannut Lahtelaisen Jovi:n tekemällä sängyllä. Se on valmistettu 50-luvulla. Hyvä siinäkin on ollut makoilla mutta heteka kyllä vie voiton. Lahtelaisia sänkyjä siis kumpikin. Tuon Jovin tekemän sängyn raahaan yläkertasängykseni, heti kun joku tulee täällä käymään. Sänky on niin jumalattoman painava etten sitä yksin ala ylös raahaamaan. Siinä saa kun selän kipeeksi.

Eilen laittelin eteisen päätyseinälle kierrätysmyymälästä bongatun, -75% alessa olleen kaapin. Peiliovet oli töhriintyneet johonkin mustaan, siksi oli alessa. Ihmesienellä ne mustat töhryt hinkkasin pois ja nyt se on taasen siisti. Edellisen kaapin olin peruutellut pyörätuolilla tuusan paskaks, tai niinkun pikkumies sanoo että, tuusan nuuskaks.
Kaapin alapuolelle kiinnitin sellaisen vaakatasossa olevan sähköpatterin, minkä päällä voi kuivailla kastuneita kamppeita.

Sitten via dolorosa: Kun kaapin ja lämmittimen laitto sujui kuin leikki, päätin tehdä toisen projektin, siis sellassen mikä olisi pitänyt tehdä jo kesällä. Vesi sisäkautta vessaan, eli pesuhuoneesta keittiön kautta vessan kaappiin, jossa on se vedenlämmitin joka lämmittää vettä vaan silloin kun vettä kraanasta lasketaan. Honkkarista 99€.

Lyhyesti kerrottuna, koko loppupäivän sain tuhrata siinä hommassa ja käydä 20 kilsan päässä rautakaupassakin, mutta kun olin päättänny homman tehdä kerralla loppuun niin sen myös tein. Lisähoukuttimena oli se, että vedet joutui laittamaan poikki homman ajaksi. Meillä kaikki vesiputket kulkee näkyvissä, ne oon vaan maalaillut ympäristön värisiksi.

Kissat toimivat kiitettävästi tarkastajina koko pitkän päivän.
Itte olin tasan valmis iltatoimiin ja petiin kun hommat oli tehty, oli siivottu ja tavarat ja työkalut oli laiteltu paikoilleen.

Tänään napsautin ensimmäisen lämpöpattereista päälle, puilla oon lämmitellyt tähän saakka. Aamulla oli enää hitusen alle 12 astetta plussan puolella täällä sisällä. Ulkona oli kolmatta astetta pakkasta.
Kissat ramppaavat edestakaisin, sisään ulos sisään ulos, kun eivät viellä ole tottuneet kylmään ja kun on niitä jyrsijöitä tapettavana ja sitten ne heikoimmat linnut tarttee tappaa jotta kannat pysyy elinvoimaisina...

Näistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!