perjantai 25. marraskuuta 2016

Tällä viikolla......on satannu joka päivä.

Paljoo en ole aikaseks saannu mutta jotakin sentään.
Elukat ruokin tietty kahdesti päivässä. Niillä on kuivaa ruokaa aina tarjolla ja aamusin/iltaisin saavat märkää syödäkseen sekä joka ilta on vaihdettu puhdas juomavesi, paitsi tietty saunakiuluun. Kissoista on hienoa käydä juomassa sieltä ja totta on sekin pointti että kupari auttaa pitämään veden puhtaana.

Lintusia olen koittannu kuvailla mutta kun kuvien taso on mitä on niin ei niitä kannata näytille laittaa. Kun rasvatangon kimpussa on 10-11 tirppaa niin ei tarkennus osu yhteenkään,  mutta annas olla kun on yksi tai kaksi tipusta paikalla niin eikös vaan osu kumpikin sellasseen paikkaan että naaman ilmeistäkin saa selkoa.

Mua ei siivekkäät enää pelkää, saan mennä metrin päähän ja ne silti jatkaa syömistään, mutta annas olla jos kumpijompi kissoista pärähtää pihaan niin jo kaikuu ilmoille sellanen hälyytyshuuto että linnusto häippäsee samoin tein pakosalle.

Koiraa alkaa vanhuus kurittaa. Kaihi silmissä sumentaa näkökenttää eikä otus halua edes jahtiin lähteä tai jos lähtee innoissaan niin jo satasen jälkeen kääntyy kotiappäin lurkkimaan. Se nukkuu suurimman osan vuorokaudesta eikä edes huomaa jos poistun ulos. Keväällä se oli viellä oikeen hyvässä kunnossa.
Pitäis ottaa uus seropi Millan koulutettavaks mut kun ei vaa saa ittestää irti.

Kaks kertaa olen koittanut töillekkin lähteä mutta laiskuus on vienny voiton, kun oon aatellu että tarttis sadevehkeet kavuta vintiltä hakeen. Näpit jäätyy jo vartissa ja on puikahdettava takasin sisälle. Ei noin lyhyen ajan takia kannata ittelleen työvetimiä pukea.

Eilen pesin keittiön tasot ja ovet sekä j-kaapin tyhjäsin ja pesin sen sisältä. Pesuhuoneeseen truuttasin sen puuttuvan metrin pätkän saniteettisilikonia sekä hain lisää polttopuuta liiteristä. Postikin on jäänny hakematta mutta oon kyllä mielestäni tän lepäilyviikon ansainnu tai jos en, niin sitten vaan vietin. :D

Tältä aamulta elukat on jo rauhoittuneet. Ämmät kuorsaa ja Pekka jaksaa vaan viellä kytätä ikkunan takana syömässä käyviä lintuja. Välillä sen tarttee oikeen hypähtää niitten kimppuun, hauskan näköstä se on.

Kaikesta huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!