sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuoden 2017 aloitus.


Juhlittiin vuoden vaihtumista täällä maalla.

Saunottiin hyvin, syötiin hyvin ja minäkin innostuin oikein ryyppäämään. Täyden, 0.33 litran pullollisen alkosta hankittua lonkeroa hörppäsin vuoden vaihteen kunniaksi, saunajuomaksi ja ruuan kyytipojaksi. Kyllä se vanhalta juopolta sujui, kolmella hörpyllä puteli tyhjäksi ja piiiitkä röytäisy päälle. Sai ja saa jäädä siihen, ryypiskely.

Kissat innostuivat riehumaan, kun naapurissa oli 100v itsenäisen Suomen kunniaksi oikeen suuri, pitkin iltaa jatkuva ilotulitus. Täällä ei ilotulitteita normaalisti kuulu lainkaan. Voin kuvitella kuinka karvaperseet vierekkäin puurajassa istuksivat ja kyttäilivät mitä kauemmassa naapurissa tapahtuu. Ehkä kävivät porukkaa tervehtimässäkin, kuulemma joskus aina tulevat tervehtimään ja makupaloja mankumaan.

Minäkin jouduin valvomaan tavallista pidempään kun Maisa-makkara-makupala ei tullutkaan sovittuun aikaan, mitä aikaa Pekka taasen noudatti minuutilleen.
Kissat ulos laskiessani sanoin niille että sitten yhdeksään mennessä takaisin kotiin. Kamalaa koettaa pysytellä hereillä kun yleensä tuohon aikaan olen jo unten mailla. 23 aikaan muistan ajatelleeni että jos nyt et kissanperkele tule kotiin niin ulos jäät koko yöksi.

Onneksi Vaimo nousikin ja avasi ulko-ovet ja sieltähän se Maisa sipsutteli niin söpönä ja silmät suurina sisään etten edes moittinut myöhästelijää ja siinä samassa annoin itselleni luvan nukahtaa ja sammuinkin samantien.

Milla, Milla-kisu on olevinaan yhä enempi kissa kuin koira. Päässään viiraa yhä enemmän... Milla-kisu nimen se sai reilut 11v sitten, kun kissoja kutsuessa (kisuu, kisuu) Milla pyyhälsi ja pyyhältää yhä edelleen ensimmäisenä paikalle.
Nyt sillä viiraa tavallista enempikin päässä. Se on alkannut korisemaan, omasta mielestään kehräämään ja mun mielestä röhkimään kuin sika.
No, ei siinä mitään. Kerroin Vaimolle kuinka koira on alkannut käymään kissojen sisähuussissa tarpeillaan!!!

Ei hän uskonnu asiaa, mutta eilen illalla hän tapasi koiran itse teossa!! No joo, onhan meillä aivan valtavat kissojen sisähuussit koska noin suuressa lootassa voi kuopsuttaa vaikka kuinka ja hiekka pysyy silti huussin sisäpuolella, mutta kun Milla kuopsuttaa (kuin kissa joka se luulee olevansa), niin hiekkaa lentelee pitkin wc-tilaa ja reilusti!

Anna mun kaikki kestää.

Hankin vähällä rahalla ja vaihtokaupalla "joululahjaksi" itselleni sellassen volkkarin pikkubussin. Kuski ja seittemän kyytiläistä mahtuu peltikuoren sisäpuolelle. Olen nyt sitä vehjettä laitellut mieleisekseni. Kun on tottunnut noihin miniluokan autoihin, niin tällainen bussi tuntuu kuin suurelta hallilta.
Muunsin bussia niin, että saan ajettua ramppia pitkin pyörätuolilla kyytiin. Näin kun reissuun lähtee niin jaksaa siellä perillä sitten liikkua paremmin kun on pyörätuoli, se sähkön voimalla liikkuva, perseen alla.

"Vaatimuksena" toivelistassa oli automaattivaihteinen, bensan voimalla liikkuva volkkarin paku, mutta sainkin minibussin. Paljon viritelmiä ja pikkuvikoja siinä oli, joita on ollut mukavaa laitella, muunnella ja korjailla! Uskomattoman hyväkuntoinen vehje ikäisekseen, ajettu vain 170 000km.

Annoin nissanin-romun, ajettu 80 000 kilsaa, vaimon käyttöön, niin hän on nyt innoissaan puunannut vehjettä pari päivää. Sai sinne uuden uutukaiset istuinpäällisetkin.

Volkkaria en puunannut, pesen sen alkukesästä painepesurilla sisältä ja ulkoa niin tulee sitten kerralla puhdasta.
Varasin viikonlopuksi parikymmentä leffaa katseltavaksi, kaksi on enää vilkuilematta, siirryn leffan pariin.

Näistäkin huolimatta, mukavaa alkanutta vuotta sulle sinne!!


5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista tulevaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Milla on niin palijo kisulien seurassa, että käynee toteen se sananparsi, seura tekkee kaltaisekseen. :) Siu siu ja mukavia puuhasteluja.

  VastaaPoista
 3. Voi että sun noita juttujas! Tosta sun kleinbussistas tuli mieleen nuoruus; porukalla ajeltiin sellasella ympäri Tamperetta ja joskus jopa Kaivannon kanavalle kahveelle.
  Milla on niiiin söpö!

  //Eija

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentoijille, juttujanne on mukavaa lueskella. :D

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!