perjantai 31. maaliskuuta 2017

Tavallinen ja huono päiväni.


Tänään, eli eilen.

Herään viiden ja seitsemän välillä.
Kännykkä alkaa hälyttämään seitsemältä,silloin viimeistään nousen ja lasken eläimet pihalle.
Itse käyn aamutoimiin ja sen päälle laitan eläimille aamuruuat lautasille. Meillä kissat syövät aina ensin ja sitten vasta koira. Se tietty popsii heti kaiken mikä kissoilta on jäänyt ja sitten se käy haistamassa oman ruokansa, kääntyy pois ja menee petiinsä nukkumaan.Minä tunnustelen oloani, että joutuuko sitä ottamaan enempi kipujenpoistajia vai pärjäisikö normiannostuksella. Jos nappaan liian vähän, puuhastelemaan pääsee myöhemmin. Nappaan siis nappisasin suuhuni ja kulautan ne alas mustikkakeitolla. Päälle viellä kolpakollinen vettä ja takaisin petiin, lääkkeiden vaikutusta odottelemaan. Tässä kohtaa soitan Vaimolle aamusoiton ja sen päälle koneen kimppuun. Yleensä luen blogeja tai tuijjottelen areenasta ohjelmia, paitsi jos on hyvä kirja kesken niin silloin luen sitä.

Yhdeksältä pääsen hyvänä päivänä ylös. Ensin siivoan sisällä pedit, sitten pöydän ja muut tasot. Vähintään jokatoinen päivä imuroin.
Sitten pihavaatteet päälle ja eläinten kanssa ulos. Käpsehdin ensin pihaa ympäri saadakseni tuntumaa olostani ja sitä, että mitä sitä alkaisi puuhastelemaan.

Ohjelmassa oli tänään myrskyn sotkujen siivoilua. Ensin kaikki tuulen lennättämät irtotavarat keruuseen. Löytyy ämpäreitä, risuja, puiden oksia ja kaikenlaista ryönää. Kerään oksat ja risut noukkijalla kärryyn ja sen täytyttyä käyn tuhjentämässä kärryn monttuun, vanhaan joen uomaan. Se on parinkymmenen vuoden aikana niellyt valtavat määrät oksia, lahonnutta puuta ja ryönää.

Hetken huokaisen, juon vissyä ja lasken sisälle haluavat elukat sisään.Itse menen konevajaan, on taas hankkeita meneillään ja osaa niistä pääsee tekemään vasta kun tuuli tyyntyy ja osaa vasta sitten kun lämpöasteita on +10 tai enempi.
Nyt on teon alla pistehitsauskone. Sillä liitetään sähkön avulla metalliosia toisiinsa. Moinen hisauskone maksaa satoja euroja, ei mulla sellaiseen ole varoja.

Kotelon ja sähköosia saan kaverini mulle tuomasta rikki menneestä invertteristä eli muuntimesta. Itse koneen sydämen saan pois viskatusta mikroaaltouunista. Tähän mennessä koneeseen ei ole mennyt euroakaan ja kaikki tarvitsemani osat olen haalinut varastoistani tai tehnyt itse.13:30 alkaa puhelimeni taas rallattaa, on aika mennä tauolle ja iltapäivänappeja napsimaan. Kissat saavat taasen märkää ruokaa, ellei niillä ole vatsanahat saalistuksesta piukkana.  Itse syön aamupalan, jotain vahvaa ruokaa jolla jaksan loppupäivän puuhailla.

Huilaan tunnin tai kaksi, ohjelma on sama kuin heti aamusta eli lukemista tai ohjelmien katsomista.
Sitten taasen puuhastelemaan. Katson listaltani mitä töitä on tarjolla ja jos mikään niistä ei miellytä, lähden elukoitten kanssa ulkoilemaan.


Matkan pituus riippuu kunnostani joskus pääsemme kaksikin kilometriä kulkemaan.
Pihaan päästyämme lasken eläimet sisälle ja painun itse puuhastelemaan. Vaimo soittaa työstään kotiuduttuaan, vaihdetaan päivän kuulumiset ja jatketaan hommia.

Tänään jatkoin koneen tekoa ja väsähdin totaalisesti puoli kuudelta.

Loppupäivä menikin taas koneella, parit soitot Vaimon kanssa ja iltatoimille. 19:30 otan iltanapit, syön punaisen omenan, pesen hampaat, avaan sänkyni ja pujahdan lakanoihin. Luen tai katson koneelta jotain rauhallista ja sitten kun yläluomet alkavat kohdata alaluomet, sammutan koneen ja valot, luen iltarukouksen, käännyn oikealle kyljelle ja nukahdan.Huonona päivänä kituuttelen sisällä, kiroan kun eläimet ramppaavat sisään <-> ulos, luen kirjaa, roilaan netissä ja katselen ohjelmia yle areenasta tai sitten katselen dvd-leffoja. Niitä onkin kertynyt ajan mittaan useita satoja. Kyllä sieltä aina jotain katseltavaa löytyy. Soittelen Vaimon kanssa ja illansuussa otan iltanapit, koetan pujahtaa takaisin lakanoihin, sillä tuossa välissä kissat ovat vallanneet sänkyni ja sitten käännyn oikealle kyljelle ja odotan nukahtamista, suunnittelen kaikenlaista.


Noistakin huolimatta, mukavaa päivänjatkoo sulle sinne!!

7 kommenttia:

 1. Nostan hattua sinulle kun jaksat tehdä hommia kivuista huolimatta. Moni jäisi sängyn pohjalle joka päivä. *nostaa hattua*

  Eilen pääsin kokeilemaan meidän uutta klapikonetta. On se kyllä kätevä. Harmittaa kun ei aikaisemmin ostettu. Mutta tuo mies halusi kirveellä hakata puita. Mutta nyt osaa jo hellittää kun sydän oireilee.

  Rattoisaa viikonloppua sinulle ja elukoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kone on yks parhaista keksinnöistä!!

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!