sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Pieleen menneitä.Aina ei mulla hommat suju niin kuin ajattelen.

Vanha hitsauskoneen kotelo.Mikroaaltouuni purkuvaiheessa......ja siitä irroitetut osat.Tässä se tärkein, hitsaussaumat kulmahiomakoneella avattuna ja tarvittavissamäärin purettuna.Päätin kerrankin ottaa ihan joka vaiheesta kuvia, että sitten joku toinenkin innostuisi näin helpon tehtävän tekemään.
Musta kaapeli on se jolla sähkö siirretään hitsauskärkiin.Osoitan sormella kohtaa josta muuntajan rungon hitsasin takaisin kokoon.

Siitä se sitten menikin pieleen.
Vaikka kuinka varovasti hitsasin muuntajan kasaan, kävi siinä niin että muuntajan käämi sai liikaa lämpöä ja eristeenä oleva lakka pääsi jostain kohdasta sulamaan ja kun testasin vehjettä niin sulake paloi ja se oli sitten siinä sen laitteen osalta.
Marikuunasin sen pois elämästäni. 


Kun jo aamulla on tunne, ettei kannata ainakaan auton kanssa viettää laatuaikaa, niin ei sitä tunnetta vastaan kannattaisi toimia. Tässä "turhaan" aikaa vienneitä töitä:

Auton alkuperäinen radio ei pitänyt kanavia muistissa, ostin uuden. Siinä toimi kaikki muu paitsi radio. Ostin kirpputorilta kolmella eurolla käytetyn, 
se toimii.
Auto lähtee hyvin käyntiin mutta sammuu muutaman sekunnin kuluttua. Tarkastin ja putsasin kaikki sähköosat, ei vaikutusta. Irroitin tyhjäkäyntimoottorin, purin sen, pesin, kokosin ja testasin että se toimii, ei vaikutusta. Sama homma ilmansäätömoottorin kanssa, ei vaikutusta.

Kolme päivää noihin kului aikaa ja sitten löysin vian. Alipaineletku irronnut yhdestä liitoksesta, siis sellainen musta, pikkurillin paksuinen, piilossa katseilta. 
Nyt toimii.

Auto lienee nyt sisältä pesua vaille valmis. Ulkoapäin viellä puran auton keulan ja sitten pääsen purkamaan viimeisetkin viritykset. Korin kanssa on viellä joitakin toitä tehtävä.

Onhan sen parissa aikaa mennyt mutta kun ei ole varaa hankkia uutta tai uudempaa, niin tuonlaisiin töihin sitä joutuu. Autolla on ajettu vasta 170 000 kilometriä. Bensalla käyvä moottori ja automaattivaihteisto, jo alunperin tehtaalla inva-autoksi tehty.

Muuten on mennyt mitä mainioimmin. Jään vangitsemia olen saanut paljon irti ja näin ollen paikkoja pihalla siistittyä. Piha täytyy aina olla paraatikunnossa eikä romuläjät saa vallata paikkoja kuin tilapäisesti ja silloinkin tielläkulkijoilta piilossa.

Olen meillä se natsi, joka vaatii ja vahtii että jätteet kierrätetään kunnolla. Se ei suurta vaivaa vaadi. Meiltä ei kaatopaikkajätteeseen mene kuin kissanruokapussit ja tyhjät lääkeliuskat.


Noistakin huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

3 kommenttia:

  1. ...helpon tehtävän... :D :D

    On se hyvä, että mikroaaltouunillekin löytyy kierrätyskäyttöä.

    VastaaPoista
  2. Näihän se on, että vaikka kuinka tarkkana yrittää olla ja parhaansa tekkee, saattaa vahingosa tulla virheitä. Ne harmittaa aikansa mut sitte taas ollaan jotaki muuta innolla purkamasa tai kokuamasa. Autojen kans sulla tuntuu aika kuluvan kans mukavasti. :) siu siu ja mukavaa päivää sinnekki.

    VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!