tiistai 4. heinäkuuta 2017

Päivän puuhat.

Tänään kävin Lahdessa.

Uudessa kaivossa kokeeksi ollut suihkulähdepumppu veden ilmastajana ei kestänyt kauaa. Viikossa jo alkoi vesi maistua järvivedelle ja haista paskalle. Nyt ostin sinne uppopumpun, joka ilmastaa eli hapettaa sitä kaivovettä ja näin ollen rikinkatku taas jo katoaa, tai oikeammin katosi jo. Onhan se jo reilun työpäivän mitan vettä siellä roiskutellut yläilmoihin.

Laitoin sinne nyt ajastimen käyttämään pumppua vartin tunnissa. Veikkaan että sekin on liikaa mutta helppohan sitä on vähentää ja lisäillä tarpeen mukaan. Pumppu on 30 kertaa tehokkaampi kuin se rikki mennyt.Pyörätuoliramppi on mietityttänyt, koska se on ollut aikalailla hankala käyttää, enkä hissiä silti autoon viellä halua, niin jotain piti keksiä. Käsin rullattava pyörätuoli on kätevä kun joutuu pikaisesti kaupassa käymään sellaisena päivänä kun ei jalat kanna alla, eli en jaksaisi sitä reissua kyynärsauvojen avulla tehdä.
Alkusysäys mietiskelylle tapahtui jokunen viikko sitten kun näin yhdessä invataksissa hissin sijaan rampin ja näin viellä kuinka kätevä ja ennen kaikkea kuinka nopea käyttää se oli. Se sijaitsi taksin takaovessa ja jäi kuljetusasennossa pystyyn. Vastaavaa itsekin tuumailin, mutta päädyin nyt kuitenkin siihen että takatila on matka yms. tavaralle pidettävänä ja näin ollen ramppi pysyy nyt sivuovessa. Alkuun ajattelin jättää sen pystyyn myös, mutta kun juttelin tänään kaverin kanssa asiasta niin päädyin siihen että se taittuu lattialle, on siinä oikeasti vähemmän tiellä.

Kahdeksan tuntia sitä väsäilin tänään, osien etsimiseen mennyt aika mukaan lukien. Huomenna ruuvaan sen neljällä pultilla paikoilleen ja sitten ei kun testaamaan. Toivottavasti muistaisin ottaa siitä puuhasta kuvia ja videon. Sen ainakin tiedän, että kahva jolla sitä kiskotaan edestakaisin, löytää paikkansa vasta kokeilussa, siksi jätin sen tänään laittamatta...kun en sellaista löytänyt kun en mieleistäni löytänyt. 😁

Huomen aamulla tulee nokisutari taloon. Saunalla laittelin hänelle jo kaiken valmiiksi, eli kivet pois kiukaasta sekä savupellin aukon ja luukut tilkitsin sanomalehtipaperilla. Nyt polttelen parhaillani pesällisen puita tuossa kaminassa, on sitten hormit lämpimät, ei tule tuhka sisäänpäin, niinkuin silloin 17v sitten kun en lämmittää älynnyt, mutta oppirahat joutuu aina välillä maksamaan. Tämän puolen paperoin sitten aamusella.


Noistakin huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

2 kommenttia:

  1. Tuollaittehan niitä uusia ideoita just innostuu tekkeen ku niitä sattuu näkemään ja mieleensä tallentaa. Onnea uuvelle rampille. Pittääpä yrittää muistaa tuo lämmitys homma sitte ku meijän tuvan hormeja putsataan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se kannattaa, koska meillä oli koko kämppä mustan tuhkan peitossa, kun hormit oli kylmät sutarin töitä tehdessä eikä ollut ihan pikkanen homma siivouksessa...

      Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!