keskiviikko 2. elokuuta 2017

Englantilaisten kissojen päivä.Tämä ei ole kokonaan itse keksitty, vaan perehtyy tarkkaan tieteelliseen tutkimukseen. Ohjelmasarja tutkimuksesta on esitetty YLEareenassa ainakin kaksi kertaa.Tutkimuksessa erään Englantilaisen kylän kissojen kaulapantoihin kiinnitettiin satelliittipaikannin (tjsp) sekä videokamera ja sitten tutkijat seurasivat miten kylän kissat liikkuvat ja mitä puuhastelivat.Päivisin ne liikkuivat yllättävän suppeilla reviireillään, mutta ystävykset vierailivat kuitenkin toistensa kodeissa maiskuttelemassa ja kenties arvioimassa toistensa appeita. Englannissa on tunnetusti hyvin yleistä käyttää asumuksissa kissanluukkuja, joista kissat voivat (lähes) mielensä mukaan liikkua sisä-, ja ulkotilojen välillä.Sadepäivinä kissat pysyivät kiltisti sisätiloissa, joista juontuu tuo "Englantilaisten kissojen päivä" sanonta täällä meidän eläintarhassa...
Tuostakin huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!Tarinan kuvitus on pöllitty netistä, anteeksi!!
10 kommenttia:

 1. Voi että, miten upeat kuvat! Taivaskanavilta ollaan katsottu muutamaan kertaan ohjelma. Oli todella mielenkiintoinen. Jossakin ohjelmassa näytettiin, kun kissa matkusti yksin junalla, ja taksilla, yksi kissa viihtyi bubissa;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli kanssa uskomatonta miten ne reissasivat ne kissat!!

   Poista
 2. Ensimmäisestä kuvasta voi päätellä, että tutkimus on ollut äärimmäisen tieteellinen ellei jopa tähtitieteellinen. Herää kysymys, että pitäisikö Suomessa tehdä vastaava tutkimus varsinkin, kun meillä kissanluukut eivät ole yleisiä. Toisaalta Pekka antaa selkeän näytteen sadepäivän vietosta, joka näyttää samanlaiselta kuin Englannissa. Siis tokkopa tuo tutkimus olisi kovin tarpeellinen.

  VastaaPoista
 3. Mä jo ekasta kuvasta aattelin, että ootko sä innostunut pukemaan teidän kissoja ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakarat aikoinaan pukivat kissoja nuken vaatteisiin ja pitkäkärvasia kun olivat, kissat, niin saivat tukkapinnejä ja pompuloita!

   Poista
  2. Uuh, voi raukat ;-)

   jotkut kissat on kyllä lehmänhermoisia!

   Poista
  3. Kyllä! Meillä hilavitkuttimet revittäis kauloista hetimiten!!

   Poista
 4. Kissoilla kissan päivät, koiralla koiruuksien. :)
  Pekka oiskin hyvä koekaniini tieteellissiin tutkimuksiin, se ku ossaa tehä niin monenlaisia juttuja.

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!