lauantai 30. syyskuuta 2017

Saunapäivä.


Lataan kiukaan pesään polttopuut sytykkeineen saunomisen jälkeisenä päivänä.

Ei sitä koskaan tiedä milloin sitä iskee saunomisen tarve. On sitten tikun raapaisemista vaille valmista.

Tänään Maisa kävi etulöylyissä silloin kun saunan mittari näytti neljääkymmentä astetta. Tai siis se mittari minkä mukaan minä toimin. Toinen mittari lähempänä kiuasta näyttää kymmentä astetetta enempi. Meikä on siitä lähtien kun pääsin itse päättämään saunomislämpötilasta kylpenyt +60-70 asteessa. Pitkät ja kosteat löylyt.

Tämä johtunee siitä että koko lapsuuteni kylvin "Mamman" kanssa viimeisenä. Pesuni jälkeen pääsin korvoon, eli saaviin lillumaan ja Mamma pesi siinä sitten viikon pyykit. Se päälle itsensä. Muistan ikuisuuden kun katselin kun Mamma itseään pestessä heitti tissin vuoronperään olkapäälle, että sai alta pestyä. Muistan ajatelleeni etten koskaan ota naista jolla on noin isot tissit. Dolly Partonkin jäi kirkkaasti hopeasijalle.


Kissat saavat yhä vähemmän saalista. Mullekaan eivät tuo kuin yhden - kaksi tapettua päivässä ja syövät sisäruokaakin viidesti enemmän kuin kesällä. Se taasen tarkoittaa että Millalle on täytynyt alkaa antaa sen omaa ruokaa, makkaraa grillattuna tai j-kaappikylmänä ja kaikkea muuta mitä sen tiedetään popsivan.Välillä syötän Millalle ne pussukat, joiden sisältö ei ronkelikissoille kelpaa.
Niinkuin nyt kuvassa.Milla on rohkeasti keittiössä vaikka Pekka syö. Pekan ei tarvitse kuin vilkaista niin Milla häipyy kiireen vilkkaa sohvalle tai mun jalkojen väliin turvaan.Olen iloinen kun olen saanut kissat opetettua juomaan maitoa, 
sitä punaista sekä nuolemaan voita turkistaan. Pekka tulee aina välillä mun luo ja antaa tassua että tähän voita, kiitos.
Kissoista tulee maidon ja voin litkimisen myötä painavia ja kun sellaisen kissan saa paljaan massunsa päälle iltasella, niin mikä sen mukavampaa.Pekalle on hyvin tärkeää saada juoda maitoa ruokailun päälle. Ei niin väliä jos se vaikka on huomaamattani päässyt happanemaan, kaikki kelpaa.

Tämän verrran saa Milla syödäkseen tänään.
Vasemmalla Pekan ja Maisan jättämät jämät, sitten noin viikon paikoillaan kuivanutta rusinatonta maksalaatikkoa ja yläkulmassa kaksi pussia kissoille kelpaamatonta.
Kuivaa ruokaa on meillä aina tarjolla, Millalle nyt kolmea erilaista...

Nämä eläimetkö kermaperseitä??

En tiedä miksi Milla seisottaa maksalaatikkoaan sen noin viikon verran. Kuivahtaneen maksa-ateriansa se syö sitten pala palalta, silmät ummessa nauttien.Hyvä on vatsanahka piukeana makoilla......ja näyttää lukijoille kieltä!!Minä syön vasta sitten kun tuo ruma kaljupää sammuttaa valot 
ja pujahtaa lakanoihinsa.


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!
8 kommenttia:

 1. Kannatan kans pitkiä ja kosteita löylyjä. Mies taas tykkää oikein kuumista löylyistä. Kompromissi: käydään eri aikaan saunassa.

  Kiitos mukavasta elukkapostauksesta :D

  VastaaPoista
 2. Ronkeleita ovat! Mutta niinhän usein ihmisetkin, varsinkin lapset, mikään ruoka ei kelpaa...
  Nappis syö mitä eteen laitetaan, tosin sillä onkin ankara ruokavalio, mitään muuta ei saa edes antaa!
  Onnellinen se kellä on oma sauna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, mulla oli niitä kolme, kattovat kait että siinä on liikaa ja polttivat sen uusimman poroiks.

   Poista
 3. Voi tota Millan ilmettä ja Pekan vaaleenpunasta kieltä ja neesua! Taidat oikein hemmotella karvaturrejasi..., ja hyvä niin. Olispa kaikilla eläimillä noin hyvä elämä.

  //Eija

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, kun sielläkin pidetään hyvää huolta eläimistä....ja en ole sitä edes epäillyt. Voi sitä rakkauden määrää, minkä niiltä saa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä, sitä ei muut kuin lemmikkien palvelijat tiedä!!

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!