keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Lunta....lienee sadellut myös yön, koska täällä on 15-17 senttiä lunta nyt maassa ja keli pakkasen puolella.

Aamusella kissat katselivat mua alta kulmain kun ei ollut polkuja mitä pitkin kulkea, vaan piti massukarvat lunta viistäen sipsuttaa, eikä se tuntunut mukavalta.

Se on mukavaa että tuli lunta maahan, niin on täällä Jumalan seljän takana hiukkasen valoisampaa.
Mukavaa se on aina välillä tehdä kävelylenkki aivan pimeässä. Tulee todella turvallinen olo ja tunne.

Ihmiset muuten aika usein laittavat liian kirkkaat valot pihoilleen. Kun sieltä ei sitten näy kuin mustaa pimeyttä, mutta kun on himmeähköt lamput, niin näkee paremmin valon piiristä kauemmas.

Raahasin päivemmällä pienimmästä varastosta ikivanhan lumilingon ja täytin sen bensasäiliön piripintaan. Se kone pitää käydessään niin helvetillistä metakkaa, että elukat kirmaavat jo sen nähdessään sisätiloihin turvaan. Meikä laittoi kuulosuojainradion korville ja kiskaisin lingon käyntiin.

Se on kyllä ihme vehje. Jostain 1960 luvulta peräisin, jenkkien valmistama ja vaikka sitä ei ole kukaan koskaan huoltanut, niin se lähtee aina toisella kiskaisulla käyntiin.

Tyrkin sillä ensin polut valmiiksi ja sitten valtavan lumipenkan kimppuun, joka oli auratraktorin jäljiltä tuossa sisääntulossa. Penkka ei ollut ehtinyt, Luojan kiitos, jäätyä ja sain sen helpohkosti tyrkittyä sivummalle eli ojiin.
Sitten oli näpit jo niin jäässä että oli pakko paeta sisälle lämmittelemään, vartiksi.
Jatkoin linkoamista viellä koko parkkipaikan ja sen jälkeen noudin postilaatikkoon nojanneen lumilapion, luulin että joudun lumipenkan lapiolla huiskimaan sivummalle, ja postin ja talolle käppäillessäni siistin lapiolla kaikki loput paikat.

Saisipa jostain sarvitraktorin tai "kunnon" lumilingon, niin kävisi tuokin homma helpommin.
Meinaan kun tuolla pikkulingolla tekee hommia niin siihen menee päivän voimat ja kaiken päälle on kaikki vaatteet heitettävä työn päätteeksi pesuun, koska haisevat todella vahvasti pakokaasulle.
No, se siitä.

Kauaa ei mennyt kun kissat kirmasivat ulos ja vetivät sellaista rallia poluilla että oksat pois. Välillä piti pörheänä kissana sivuttain pomppia toisiaan kohti ja sitten taas vauhdilla tassuilla ruopien polkua pitkin karkuun ja kiipeäminen lähes puiden latvoihin. Reilun vartin jaksoivat reilut kymmenen vuotta vanhat kissat kirmailla pitkin pihaa ja sitten olikin jo aika palailla sisälle kaminan eteen lämmittelemään.

Eli ei täällä edelleenkään mitään tapahdu, maataan kuin härskit sillit.


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!12 kommenttia:

 1. Ne teki entisaikaan yksinkertaisempia ja kestävämpiä laitteita, sit joku keksi että laitetaan en kamat hajoamaan helpommin ja myydään halvemmalla niin loppusaldo on enemmän kuin ennen. muista etä mulla oli vielä -96-97 käytössä joku tandbergin kasettisoitin seiskyt luvun alusta ja en sitä soittamalla rikki saanut johonkin unohtui.
  Se ettei mitään tapahdu, pistää huomaamaan ne pienemmät asiat eli kokoajan jotakin tapahtuu, es kun kissat saa ulkoilusiepin niin siitä nauttii ihan eri tavalla kuin että se olisi yksi päivän sadasta tapahtumasta jolloin sitä tuskin huomaisi.
  Minä vaikka kaupungissa asunkin ja olisi tarjolla kaiken maailman huttua ja hyörinää, saatan lojua kotona ja intoilla päivittäin oravien kisailuista, juttelenkin niille aina kun en jaksa ihmisseuraan ajoittain hakeutua.
  Mukavaa makoilua sulle ja kissoille=)

  VastaaPoista
 2. No onhan siellä rehkitty ensin - sekä sinä että kissat - ja sitten vasta maattu kuin härskit sillit ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehkitty on juu, lingon perässä kävelty. :D

   Poista
 3. Voi lunta! Tääloli kans pari päivää ja sit tuli sade ja muutti soratien luistinradaks. Katti ei eväänsä liikauta makuupaikaltaan muutaku ruoka-ja vesikupille sekä 10 minuutin asioilleen ulos. Kui ihmeessä karvapallo jaksaa nukkua niin kauan?

  Tällasta meille on luvassa lähipäivinä:

  https://www.foreca.se/Sverige/V%C3%A4stra-G%C3%B6taland/Allmags-Golfklubb

  T. Eija ja katti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on koukeroista säätä!!

   Silityksiä katilles. :)

   Poista
  2. Olet kyllä ahkera ... varmastikin on kiva katsoa työn jälkeen sitä puhdasta aurattua piha ja kauniita kulkupolkuja , itse tykkään katsoa ei lumitöitä tehdä ,niitä osaa mieheni aivan valtavan hyvin .. Sitä leveä polkua on ihana katsoa . Olen nähnyt myös semmoista 30 cm leveä/ kapea oikeastaan "kulkuväylä" ettei silelä pystyy kävelemäänkään .... Juu ihana kun on lunta ja samalla ei tarvitse käydä kuntosalissa.

   Poista
  3. Olen aina pitänyt lumitöiden tekemisestä. :)

   Poista
 4. "Onko tuo kilinää tontun tiun
  vai helinä pienten keijujen?
  Kuulenko tuolta naurun kaiun
  vai suloisen leikin lapsosten?

  Kaikki nuo äänet yhteen kerään
  ja lähetän Sinulle sävelen.
  Kuuntele tarkasti, hymyile perään,
  on aika Joulun niin lämpöisen. "

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!