keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Taistelu.

Nyt aamulla ämmät tulivat ensimmäisinä ulkoa sisälle.
Pakkanen siellä pihalla paukkuu reilut 10 astetta pakkasen puolella, ei siellä vähissä vaatteissa kukaan viitsi kauaa olla.

Maisa kun oli aamupalansa syönyt siirtyi se kaminan viereen aamupesulle. Hetki sen jälkeen tuli Pekka sisälle. Oikeen piti sen korvia ravistella kun pakkanen niin kovin niitä nipisteli. Pekka ei edes syönyt vaan änki heti kaminan lämpöön, puoliksi Maisan yksiöön.

Maisa alkoi leikkiä yksiössä olevalla hiirellä, tarkoituksena saada Pekka lähtemään muualle, mutta toisin kävi. Kun Pekalla vilu kapajaa, niin on päästävä lämpimään ja paikkana tällä kertaa on Maisan yksiö. Hauskaa oli katsella kuinka iso kissa änkee itsensä pienen kissan kokoon sovitettuun pahvilootaan. Pari kierrosta vaan se vaati ja sinne se änki itsensä mahtumaan.Heti eivät silmät ummistuneet...
(Hiukan on Pekassa samaa näköä kuin taustalla olevassa, 
latz kissanruokapusseista tehdyssä kassissa olevalla kissalla.)...mutta hetken päästä lämpö ja hiljaisuus nielaisi kissan uneen.
Ihan paras paikka lämmitellä!!


Maanantaina Lahdessa käydessäni kävin honkkarin alennusmyynnissä. Sieltä löysin vitosella led-valoketjun ja ajattelin että jos se on huono niin en paljoa laita rahaa hukkaan, mutta kalliimmaksi nämä kuitenkin tulivat.Ripustin ne kokeeksi ikkunan kohdalle.

Täysin portaattomasti vaihtuu 25 ledissä väri. Aivan omaan tahtiin, niinkuin kuvasta näkee ja aivan mahtavan näköiset!!

Honkkarin verkkokaupassa näitä ei tietenkään lisää ollut ja jouduin puolisen tuntia notkumaan netissä kunnes löysin tutun kaupan jossa vastaavanlaisia oli ostettavissa. Edellisistä poiketen niissä oli 50 lediä/valoketju ja sähköjohdot ovat läpinäkyvää muovia, kun tuossa kuvassa olevassa ne on mustat.

Hintaluokka oli sama, eli 5€/25 lediä, eli 20€ meni niiden hankintaan. Eilen ennen nukkumaanmenoa ne tilasin ja aamukahdeksalta jo tuli ilmoitus että ostokset on postitettu ja matkalla Suomeen.

LED on lyhennys, muistaakseni, sanoista Lightning Electric Diode, eli Suomeksi Valoa Tuottava Puolijohde, VTP. :D

Kaikesta huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne, 
niin ja Herran siunausta!!