torstai 9. maaliskuuta 2017

Eilen ja tänään.

Tiistaina köröttelin Lahteen.

Tarvitsi olla keksiviikkona jo aamutuimaan kaupungin sairaalassa, en olisi täältä maalta niin aikaiseksi ehtinyt.
Käynnin jälkeen tein hankintoja, kaikenlaista wolkkariin, kirpputoreilta ja kierrätyksestä sisustusta, kuluneiden tai rikkimenneiden osien tilalle uusia Wolkkarin myyntipisteestä sekä autopurkaamoilta ja tietenkin sitten täältä pieneltä kirkolta apteekki-, ja ruokatarvikkeita.
Oman kylän kauppoja täytyy tukea, vaikka siellä hinnat tuppaavat olemaan aavistuksen kalliimpia, muuten kaikki palvelut loppuvat, eikä ole mukavaa hellesäällä kesken juopottelun ajella kolmeakymmentä kilometriä isolle kirkolle, kun kurkunkostukkeet saa lähikaupasta.

Kun wolkkariin tarvitsen jonkun osan, niin otan siitä kuvan puhelimeen. Se toimii samalla kauppalistana ja on myyjälle heti näyttää mitä olisi tarpeen.
Tuosta autosta on takapään lasit tummennettu kalvolla niin, ettei peruutuspeilistä eikä mahdollisesta lisäpeilistä takaikkunan ulkopuolella ole hyötyä joten jouduin hankkimaan peruutuskameran taakse nähdäkseni, etten peruuttele kenenkään päälle tai mitään päin. Tänään se sitten vihdoin tuli postin myötä ja pääsinkin sen jo testaamaan täällä sisätiloissa, että mille korkeudelle ja mihin mitkäkin osat tulisi suunnilleen laittaa ja viellä sain mittailtua lisäkaapeleiden pituudet.

Lisäksi toi posti mukanaan ladattavan taskulampun, jonka voi ladata verkkosähköllä tai auton tupakin sytyttimestä. Siinä on muassa mm. turvavyöleikkuri ja pari muutakin mukavaa juttua.
Viellä on tulematta se kamera siihen tuulilasin taakse, mikä kuvaa tiellä olleet tapahtumat. Liikennekamerahan se nimi on ja jos nyt käy niin huonosti että joudun sinne ulkomaille lähtemään, niin on hankittava viellä jostain uusi navigaattori, tuohon iänikuisen vanhaan kun päivitykset maksavat melkein uuden koneen verran. Kaikki hankinnat teen ja tein kotimaisista verkkokaupoista, tarvitsee pitää Suomi liikkeellä ja työllistettynä.

Tulihan tuhlattua!

Autopurkaamon omistaja ärjyi mulle että mitä sä täällä ramppaat harvase viikko, ei meille ole tullut lisää pakettivolkkareita. Kerroin sitten hälle että kun ei mulla ole mikään kovin suuri eläke, niin en voi kaikkea tarvittavaa hankkia kerralla, vaan tilipäivän jälkeen voin vasta ostaa lisää tarvittavia osia.
Miestä selvästi hävetti, antoi mulle sitten ne kolme muoviosaa mitkä olin tällä kertaa tarpeeseen irroitellut vanhoista volkkareista, ilmaiseksi.

Kissat tapansa mukaan riehuivat ensimmäisen puolituntisen pihalla, kun ajoin auton suoraan ulko-ovelle ja avasin kisuille ovet. Ainakin kymmenkunta kertaa niidet tarvitsi rampata sisään-ulos ja koira tietty samaa hommaa kissojen innostuttamana. Tuliaiset kissat ehtivät syömään vasta sitten, kun ovesta pääsi enää sisäänpäin. Meillä se aika on talvella ½8 maissa.

Olen päättänyt jo tässä vaiheessa kevättä vähentää netissä roikkumista. Kuuden-kymmenen tunnin/päivä netissä notkumisen sijaan annoin itselleni luvan olla netissä aamulla tunnin ja illalla tunnin. Saan aikaan paljon enemmän näissä sisä-, auto- ja pihahommissa!

Nyt tosin olen jo niin väsynyt että nautiskelen kissojeni ja koirani kanssa yhden DVD-elokuvan.


Näistäkin huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!