sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tapahtumia.Poika toi mun toisen auton tänne maalle. Alan tekemään wolkkarissa seuraavaa vaihetta, eli hion kaikki ruostuneet kohdat peltiin asti ja jos on pellissä reikä, niin hitsaan niihin kohtiin uutta peltiä, sitä jota yksi katsastusinsinööri ystävällisesti antoi, oli mielissään kun pääsi niistä eroon. Niin siksi tarvitsen toisen auton, ettei tarvitse välillä käydä korjattavalla autolla ajelemassa vaan että se saa rauhassa seistä remontoitavana.
Auton helmoja en ala kittailemaan, vaan laitan siihen(kin) ensin sinkkiä suihkepullosta, sitten muovista helmasuojaa, sellaista mikä tekee röpelöisen pinnan ja sitten maalin. Maalan auton ainakin ikkunoista alaspäin kokonaan, vaikka mulle ei auton ulkonäöllä ole sillälailla merkitystä, tärkeintä on että se on teknisesti kunnossa ja turvallinen.Eilen Maisa kävi mua komentamassa muutaman kerran, ajattelin sen olevan nälissään, kunnes älysin nousta hetekaltani ja seurata sitä ulos. Se hykerteli mielissään kun huomasin sen tuoneen mulle välipalaksi yhden jyrsijän. Silittelin ja kehuin sitä, kunnes hetimiten Pekka tuli kulman takaa, suussaan aivan samankokoinen ja värinen jyrsijä, olivat kait yhdessä olleet saalistamassa.
Pekka tipautti jyrsijän mun jalkoihin, otti kehut ja silittelyt mielellään vastaan.
Sitten se katsoi mua ja näytti ajattelevat että; ai sä saitkin jo välipalaa Maisalta, mä syönkin tämän jyrsijän itse. Sitten se aloitti jyrsijän syönnin, luut vaar rouskahteli kun Pekka pisteli jyrsijän poskeensa niin, että vain paksusuoli jäi jäljelle.Tänään kissat ovat keksineet tavan jolla saavat mut nostettua hetekaltani ainakin hetkeksi ylös.
Eilen oli suht tuuleton hetki päivässä, niinpä hitsailin peräkärryn taasen kasaan. Siihen tuli metallin väsymystä ja murtumia, kun viime syksynä kuskailin niitä valtavia kuormia niistä kahdesta kuolinpesästä. Raavin myös kaiken irtoavan maalin kärrystä pois ja tällä kertaa maalasin sen mattamustan väriseksi, kun muut vaihtoehdot olisivat olleet valkoinen, kirkkaan punainen tai kuparinen. Taidan maalata sen sitten uudelleen, kun volkkarinkin maalaan, ovat sitten saman värisiä, molemmat. Wolkkarin maalin joudun sekoittamaan itse, koska halutun laista ei ollut valmiina tarjolla.Niin, niin siinä hommassa kykkiessä, ensin jakkaralla istuen ja sitten maassa, tuli tuo selänpaska aikalailla kipeäksi, niin makuuttaa mua. Nyt on jo niin lämmin että pidän molemmat ulko-ovet auki, vain ötökkä oviverhot ovat oviaukoissa, että nuo eläimet saavat aivan rauhassa rampata sisään-ulos, niin kissanperhanat yhä vain soittavat ovikelloaan ja tulevat sisälle vasta kun kädelläni teen oviverhoon kissan mittaisen aukon...
Papparaista on hyppyytettävä, että se pysyy kunnossa!!

Näistäkin huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!