maanantai 22. tammikuuta 2018

Kissat.


Kissat ovat etsineet paikkojaan, Millan häivyttyä muihin maisemiin.

Maisa ei enää nuku koko päivää mun kyljessä kiinni, vaan käväisee päivällä tarkistamassa mun voinnin ja illalla se käy "laittamassa mut nukkumaan", kuten Vaimo asian ilmaisee. 
Kovasti se käy komentamassa mua, ellen tule ajoissa lakanoihin, eli ½8 aikaan iltasella.
Ollaan täällä koetettu myöhäistää nukkumaan menoa, ettei ihan aamu-yöstä tarvitsisi nousta, koska ei sitä määräänsä enempää pysty nukkumaan. Hankalaa se kyllä on.Maisa on mielissään kun saa olla mun sängyssä rauhassa.
Mitä nyt Pekka käy välillä häiriköimässä ja makaamassa
mun kainalossa tai rinnan päällä.


Kissat leikkivät poikkeuksellisen paljon keskenään. Menevät ja riehuvat välillä kuin pikkukissat, vaikka ovatkin iältään jo toisella kymmenellä. 
Nyt kun liikkuvat vähemmän, ei ruokaakaan mene kuin 2-3 pussillista päivässä. Silloin kun ulkoruokaa on vähemmän, haukkaavat ne huonoimpina saalistuspäivinä ruokaa 8-10 pussillista.


Millan nojatuolista on tullut aina välillä kiistaa. 


Hyvin kissat muistavat tämän kodin tapoja. Ei tarvitse kuin ottaa siivouskaapista ohut puukeppi ja kopauttaa sillä kerran lattiaan, niin kissat kirmaavat riemuisasti paikalle, koska tietävät että kepillä kaivetaan leluja pianon, kirjahyllyn, pakastimen ja j-kaapin alta.
Kyttäävät siinä vierellä ja saalistavat sitten lempilelujaan. Parhaat tietty paiskotaan samoin tein takaisin piiloon.


Yleensä se menee niin, että Maisa väistää.

Tuoli hankittiin nimen omaan Millalle, ettei sen tarvitse palella lattialla maatessaan. Lakanoihin ei koira päässyt koskaan. 
No jos nyt joskus, aivan salaa. 😋Mutta tällä kertaa poikkeuksellisesti siihen mahtuivat kumpikin. 

Odotan, että ilma menisi suojan puolelle, saisin vihdoin siivottua wolkkarin sisältä, koska nyt siellä haisee oksennus, pissa ja kakka. 
Ei mikään ihanteellinen ilmasto  autoajelulle, mutta on sitä koetettava ulkoiluttaa autoja vuorotellen tai ainakin suht saman verran viikossa, ellei sitten tule jommallakummalla lähdettyä pidemmälle reissulle, mikä mun kohdalla tarkoittaa maksimissaan 100km matkaa, kaikkineen yhteen laskettuna yhden päivän aikana.

Kirjoja on tullut luettua aivan liikaa. Päätin juuri, etten nyt tässä kuussa ainuttakaan aloita lukemaan. 
Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin!!


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

14 kommenttia:

 1. Täällä voisi opetella menemään ajoissa nukkumaan....ei nyt sentään puoli 8. Riittäsi joku kello 10 ihan hyvin, mutta kun olen vaan niin illanvirkku. Aamullä ei meinaa sängystä ylös sitten päästäkkään..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin 35 vuota sitten myös yökukkujia, mutta kun lapset tulivat niin muutettiin tähän nykyiseen rytmiin, eli ajoissa nukkumaan ja aikasin ylös. :D

   Poista
 2. Olipas mukava päivitys! Kissat on niin jees! Hakevat vähän paikkaansa kun lauman muoto muuttui, kyllä se siitä. Oletko uutta hurttaa miettinyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ensin sanoin etten enää koskaan ota koiraa, mutta eihän sitä koskaan tiedä!!

   Poista
 3. Taitaa kissoilla olla kohta kevättä rinnassa. Eilen kuulin jo titityytä ja innostuin itsekin vähä kevättalven puutarhatöihin eli leikkasin seljapensasta, jotta voisin sitten paremmin maalata tuulilaudat. Aurinkokin on jo aikas korkeella päivisin.

  Kauniita talvipäiviä toivottaen Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tänään talven pakkasennätys, -20 !!

   Kissalle rapsutuksia!!

   Poista
 4. Lähetän lämpimät kiitokset kissoillesi. Sain taas nauraa makeaati niiden touhuille 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset välitetty, vetivät tänään aamulla taas kunnon riehumiset. :D

   Poista
 5. moi.. kissoistasi on niin kivaa lukea. Olen aina niin iloinen ja hymyilen kun luen . On niin ihanat eläimet ja viisaat. Joskus ihmisestäkin viisaammat.
  Nukkumamenonaikasi on aivan ehdoton minulle- kun haluan laihduttaa .. sen takia että minulle juuri siis tule nälkää- kun te menette nukkumaan ... aamulla on hyvä olla vireissä kun siis saa tehtyä niin paljon .. Hyvää päivän jatkoa teille sinne ...

  VastaaPoista
 6. On se vaan nätin kirijava tuo Maisa. Täälä lauhtu eilen, kaitpa sieläki.

  VastaaPoista
 7. Makiaa kaipaan,
  Taikaa etsin
  nurkista.

  Missä on,
  meni pois,
  kuin vielä sois

  Murhe, haukku saa
  kuulumaton

  kissan maukuamaan.

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!