lauantai 13. tammikuuta 2018

Saunapäivä.Päätettiin jaksaa tänään saunoa.

Täällä kaupunkikodissa se on helppoa, mutta ei niin nautinnollista kuin maalla, puulämmitteisessä.
Tyhjensin lauteilta ämpärit ja raahasin kissojen sisähuussin eteiseen. Se painaa todella paljon, koska siinä on hiekkaa noin neljä topkattipussillista, kolmisenkymmentä kiloa noin suunnilleen.
Kopat on suuria siksi, että kyllästyin siihen että kissat kuopivat hiekkaa lattioille tarpeillaan käydessään.

Maisa kävi heti etulöylyissä ja saunaan mennessämme kysyin Pekalta että tuleeko Pekka saunaan. Tietty, raakkui Pekka. Oikeasti se ei tule saunaan kuin jälkilöylyille, se tulee pesuhuoneeseen ensimmäisen suihkuttelun ajaksi, koska tykkää juoda vettä suihkuverhosta. Heti seuraavan tilaisuuden tullen se karkaa pesuhuoneesta eteiseen.

Löylyttelin, peseydyin ja läksin parvekkeelle nauttimaan kiprakasta pakkasesta. Pekka jo sisäpuolelta mulle huuteli ja raottelin sille parvekkeen ovea että tuletko jo tänne, mutta ei se tullut, raakkui vaan.

Sillä on nyt ollut parisen viikkoa ääni tavallista käheämpi. Miau ääntä ei olla joulun jälkeen kuultu, pelkkää raakkumista vain.
Kun tulin parvekkeelta kärtti Pekka mua jo kiireesti selälleen. Itse se hypäti vatsa vasten paljasta mahanahkaani eikä kynsien kärkikään koskenut ihoa. Siinä se köllötteli maha mahaa vasten ja nautti kun sitä hieroin lihaksista ja rapsuttelin selän.

Kun pidin "liian pitkän tau'on", ojensi Pekka tassuaan ja pisti yhdellä kynnellään mua kaulanahasta. Äidiltään oppima temppu.
Sama tapahtuu jos erehdyn toisella kädellä yhtä aikaa rapsuttamaan Maisaa, niin heti ojentuu tassu ja kaulanahka saa tuntea piston.
Hauska tapa.

Tarkkaan Pekka on kuunnellut, kun se hetki sitten läksi päältäni, niin se tiesi että Vaimo lopetti saunomisen, eikä sen tarvinnut raakkua kuin kerran, niin ovi avautui ja Pekkis pääsi jälkilöylyihin.

Maisa vuorostaan kehrää nyt tässä, innostuu välillä kehräämään niin kovin että koko kissa tärisee!!

Pekka viellä ehti tähän tulla tappohommiin. Reinot saivat taas kyytiä!!


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

18 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa teidän saunapäivä❤❤Minäkin kävin saunassa. Pitää vain mennä täältä kolmannesta kerroksesta alas ja sauna on siinä. Sitten tämän "pitkän" eron jäljeen Smirre on halunnut sylkötellä.

  VastaaPoista
 2. Mulla ei oo täällä saunaa; joskus oon aatellu sellasta tynnyrisaunaa tohon pihalle. Saunassa käyn joskus entisen tyäpaikkani puulämmitteisessä saunassa; löylyjen jälkeen voi pulahtaa mereen.

  Muistan..., kauan sitten kun asuimme Suomessa, meillä oli sauna myös asunnossa. Soitin likoille verstaaltani kotiin, et pistäisivät kiukaan päälle, ennenkuin lähdin kotia kohti järven yli kelkotellen ja koira vieressä jolkutellen. Saunomisen jälkeen joimme kahvit ja söimme pullaressua, jonka olin saanut mukaani verstaani viereisestä raflasta.
  Joskus tuntuu, etten ole tällaista ees kokenut, vaan lukenut jostain kirjasta.

  Saunomisen iloa toivoo Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavia saunamuistoja sulla!
   Koska aloitat bloginpidon??

   Poista
 3. Mukava saunimishetki ollu teillä. Mahtaakohan Pekalla olla myöhäinen murrosikä * wirn* :) :) siusiu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekalla on murrosikä ollu päällä jo toistakytä vuotta!!
   Se jäi tolle tasolle, kun se jouduttiin kastroimaan jo seitsenkuisena eli aivan liian nuorena... :D

   Poista
 4. Kyllä minä ihmettelen tuota kissojen taitoa. Kun minun mies lopettaa hartiahieronnan kesken, ei auta, vaikka millä kopauttaisin tai kynnellä pistäisin. Kateeksi käy kissoja 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä ihmisen hieronta, ainakin niska/hartiahieronta, on jätettävä kesken, ettei kova pääkipu pääse iskemään päälle.

   Sama jaloissa. On tiedettävä mistä hieronnan aloittaa ja mihin sen päättää. :)

   Mukavia hierontahetkiä teille sinne!!

   Poista
 5. Joo olen myös huomannut, että kun lopetan koiran paiamisen tai rapsuttelun- se heti antaa merkki että jatkaa vaan . Minulla ei ole kotieläimiä nyt mutta olen niitä kyllä tavannut elämässä ja tuntenut niiden psykologia ... Sinulla on tosi kivat ystävät ja elämänlaatu varmasti paljon kivampaa kun ilman niitä olis... Niin kiva lukea sun juttuja niitten kanssa . kiitos ja hyvää huomista

  VastaaPoista
 6. Soitin Pojalle torstaina, oli ollut reissussa Joulupäivästä maantaihin ja kissalla, Tytöllä, oli vieraat hoitajat. Tyttö on 13-14 -vuotias "vanhapiika", Pojalla sijoituksessa, kun tyttöystävä ei saa pitää lemmikkejä asunnossaan.
  Tyttö on täysin leimautunut Poikaan, mutta hyväksyy kyllä vieraatkin, joten hoitajien vierailut kahden viikon ajan sujui suht hyvin ;) Oli kuulemma tullut kiehnäämään jalkoihin, halusi silityksiä ja rapsutuksia - mutta hups: jos rapsutit väärällä tavalla sait kynsistä näpeillesi ja kehrääminen muuttui sähinäksi :D Poika sanoi, että Tytöllä on myös vähän vaikeuksia hallita kahta vierasta ihmistä yhtä aikaa, sen takia myös läpsi käsille. Näin toisen hoitajista nyt pe-la - vähän oli kämmenselät naarmuilla, mutta ei ollut kuitenkaan kiukkuinen, että olin työllistänyt sitä kissanhoitajana :D
  Torstaina kun soitin Pojalle, kertoi, että Tyttö kävelee perässä koko ajan - pelkää ilmeisesti, että Poika jättää sen taas, reppana. Puhelimesta kuului mulle asti kehräys <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kissa!!
   Meillä Maisa nappaa kynsillä kiinni ja puree, jos joku muu kuin mä kosken sen turkkia muualta kuin päälaelta tai niskasta. Puree se kyllä välillä muakin. :D

   Poista
 7. Ihania kissahetkiä ja saunamuistoja! =) HPöllö, se kiehnäys on markkaamista, ikäänkuin antaa passin ihmiselle että sä kelpaat;D

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!