keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Lötköttelypäivä.Parina päivänä kävin kävelyllä kirppareilla.

Silloin täällä Lahdessa oli sen verran pakkasta, etten pihalla kyennyt ulkoilemaan varttia pidempään. Menin siis sisätiloihin liikkumaan.
Kepakko oikeassa kädessä ja ostoskärry vasemmassa, niin pääsee hyvin liikkeelle. Ostoskärry kulkee mulla mukana korvaamassa vasemman käden kyynärsauvaa ja oikeaan otan kyynärsauvan, joka ei putoa vaikka sen laskee irti.

Ennen kirpparille menoa päätän etten osta mitään mitä en tarvitse.
Ollaan nyt molempia kämppiä tyhjennetty "turhasta" irtaimistosta ja vaatteista. Itse laitoin kiertoon  mm. kaikki vaatteet joita en ollut kahteen vuoteen käyttänyt, poisluettuina puvut.

Kasseja on kertynyt jo useita, mitkä vien kesällä eräälle kirpparille, fifty-sixty, niinkuin Nykäsen Matti sanoo, tyylillä, eli kirpparin pitäjä hinnoittelee ja myy tavarat ja tulot jaetaan tasan. Minä laiskana miehenä en muuten tuonlaiseen hommaan lähtisi. Tekisin muuten kuin aina ennen, lahjoittaisin kaiken pois. Nyt jonoa on em. palveluun puolisen vuotta.

Maalla on aikamoinen urakka edessä, kun pidän itselläni vain kaikkein parhaat leffat ja laitan myyntiin ainakin viitisen sataa dvd-leffaa. Menkööt.


Kissojen kanssa vietän tänään sisäpäivää.

Maisa on viettänyt päivää uudessa lempituolissaan, poislukien kerta kun se kävi rapsututtamassa itseään mun rinnan päällä, eikä näin ollen päässyt kuviin, mutta Pekasta seuraavassa kymmenisen kuvaa.


Pekka on havainnut kyljessä makaamisen edut.
Pitkä on Pekka, melkein peffasta nilkkaan.Saa lämpöä kaverista......voi nukkua pelkäämättä että joku hyökkää kimppuun......kykenee kieriskelemään putoamatta lattialle......voi katsella eläinohjelmaa...


...saa aijoittain rapsutuksia......sekä silittelyä...
(Suuri Päällikkö Kapteeni Mustavarvas)...eikä saa pakkasellakaan sähköiskuja......koska papparainen hankki kaupasta itselleen
maadoitusrannekkeen, jonka toinen pää on kiinni
kaukolämpöpatterissa!!

Samalla pappa maadoittaa itseään, koska talvella se ei muuten kävisi päinsä. Kesällä vastaava tapahtuma saadaan aikaan kävelemällä kesä paljain jaloin, tai ainakin ne lämpimät päivät.

Tänään on vielä ohjelmassa pedin mylläys. Pakkasessa on hyvä tuulettaa peitto, tyyny sekä patjat ja sen päälle pedata peti puhtaisiin petivaatteisiin. Se on "mukavaa" puuhaa näin kissaperheessä, kuten useimmat kissan omistajat sen tietävät.
Petausta hieman hankaloittaa kissat, jotka riemastuvat riehumaan puhtaan lakanan ja petarin väliin. Tulee kummia kohoumia lakanoihin. 😻😻😹Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!4 kommenttia:

 1. Pekkahan on valtava; oikee köriläs. Ja 500 ellua! Hirvee määrä. Mun naapurini on kans elluihminen. Hän vie ne kirjastoon, kun on kyllästyny kattoon.
  Kissoista lähtee karva jatkuvasti. Kun ravistelee esim peiton, on koko maailma harmaana. Köh-köh.

  Miks oot sähkönen?

  Merituulen raikkautta toivottaa Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun pakkasella silittää kissaa paljon, tulee staattista sähköä ja se napsuu ikävästi, saa "sähköiskuja".

   Peiton pussilakana oli niin sähkönen, etten saannu sitä itte pois peiton päältä, piti kaveri hakea auttaan. Kauhea rätinä vaan kuului kun erilleen niitä vedettiin.

   Kun on maadoitusranneke kiinni ittessä, staattinen sähkö purkautuu maahan kaukolämpöpatterin kautta. :)

   Poista
 2. Pekalla oikeat kissanpäivät. Kisulit ovat nauttimisen mestareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin ne on ja nt kumpikin makaa tässä sängyssä. :D

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!