sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Ylösnousu.Nousi se sittenkin omin voimin.

Mutta kyllä sitä sai rypeä.
Tiesin, että myllätty lumi kovettuu yön aikana isonkin auton kantavaksi ja että on jonkinlainen mahdollisuus saada wolsu ylös omin voimin.
Ensin täytyi kuitenkin käyttää lapiota eli niin kuin meillä sanotaan, että kynää.

(Valmentaja sanoi aikoinaan harjoituksissa, että lukekaa pojat hyvin koulussa, niin pääsette kynä-hommiin ja kun sitten mentiin kaupungin sähkölaitokselle kesätöihin, niin ensimmäiseksi lyötiin pistolapio käteen.)


Oli se syvällä, sen kyllä tiesin, mutta se kuinka lujassa se oli, oli pienoinen yllätys. Niinpä sitten varastosta kynä käteen ja kaivuuhommiin. Kovaan lumeen ei enää muovilapio tehonnut, eilen sillä sai hyvin kauhottua puuterilunta, mutta pistolapiolla sai tänään aikaan.Tässä näkyy renkaiden urien välissä, kuinka se oli pohjastaan vahvasti kiinni lumessa.

Kummallekin etupyörälle piti ensin tehdä eteenpäin osoittavat luiskat, että sain autoa puolisen metriä eteenpäin. Takapää oli tukevasti lumen päällä. 
Sitten pääsin lapiomaan lunta etupyörien takaa, eli tekemään lumesta luiskat taaksepäin, että saan peruutettua auton irti ikeestä.

Välillä sain sitä liikkumaan 10cm, välillä ½ metriä. Seitsemisen kertaa täytyi käydä lapiomassa, ennenkuin keula oli liikkunut auton mitan taaksepäin ja siitä se olikin sitten helppo peruutella parkkipaikalle.


Miksikö en tehnyt heti pitkiä luiskia.
Mulla on nyt nelisen kuukautta v*ttuillut tuo vasen käsi, se ei oikein toimi. Lapiointi piti tehdä lähes kokonaan oikeaa kättä käyttäen, vasenta sain käytettyä hieman silloin, kun siirsin irti hakattua kivikovaa lunta sivuun, tai kun lohkesi isompi pala niin sitten kontilleen ja kädellä köntti sivummalle.

Sitten olikin jo aika palata selän varaan hetekalleni ja lukemaan. Ensin pirkka ja mainokset ja sen päälle pätkä rintamamiestalo nimisestä kirjasta.

Puolilta päivin läksin ulos. 
Polttopuita kiskaisin ahkiolla sisätiloihin lämpiämään kaksi kassillista ja liiterissä täytin eilen sisälle tupaan ja saunaan tuomani kolme kassia.
Kissat viihtyivät myös ulkona, kun toimittelin joitain pikkuhommia ja puuhastelin konevajassa. Vaikka mulla oli parhaat lammasturkiksesta tehdyt hanskat käsissä, niin oli ½ tunnin kuluttua näpit jo tunnottomat, mitään niillä enää kyennyt tekemään.

Nappasin ämpärillisen erilaisia tarvikkeita mukaani ja sitten sisään.
Katselin areenasta yhden ohjelman, vietnamin sodasta, todentaakseni taasen itselleni kuinka järjetöntä sotiminen on, sillä aikaa kun tykötarpeet lämpenivät ämpärissä. 
Sitten kytkin uuden, LED-valoille tarkoitetun muuntajan hehkulampuille tarkoitetun muuntajan paikalle.

Tavallinen, hehku-, tai halogenilampuille tarkoitettu muuntajaa käytettäessä alkavan LED-polttimot väristä, eikä senlaista kestä kenenkään silmät. 
Nyt valot palavat tasaisesti, hip-hurraa!!

Eli ei täällä edelleenkään mitään ihmeellistä tapahdu, tavallista arkea.
Taidan taputtaa itseäni olalle, sain puuhia puuhasteltua. Hyvä pappa!!


Edellisistä huolimatta, mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!
9 kommenttia:

 1. Oletpas ollut reipas!!
  Piti kysyä nyt kun samalaiset puhelimet jotta kuinka siirrän kuvia koneelle? Toimiiko se virtapiuhan paikka myös siirtoväylänä, muita portteja ei löydy paitsi kuulokkeille liitäntä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, sitä samaa väylää pitkin ne kuvat saa koneelle.
   Valitset tiedostokansion, sieltä tämä tietsikka ja sitten kytket puhelimen tietsikkaan ja valitset puhelimesta massamuistin ja sitten se känny näkyy tiedostokansiossa "usb-muistitikkuna" ja sitten vaan valittet siirrettävät kuvat ja siirrät ne haluamaasi kansioon.

   Jos et saa kuvia siirrettyä, niin soita mulle.

   Poista
 2. No on sulla ollut urkkoa kerrakseen! Taidatkin olla aika sisupussi, kun et antanut periksi, vaikka yhdellä kädellä jouduit lapioimaan.
  Jos yhtään lohduttaa, niin pianpa nämä tämänvertaiset lumet sulaa kevätauringossa. Sitä odotellessa...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa pikkupuuhastelua, mieltä virkistävää. :D

   Poista
 3. Kyllä tuosta touhuilusta saat taputtaa itseäni olalle, vaikka parikin kertaa. Minä olisin jäänyt odottelemaan lumien sulamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin ensin aattelin, mutta kun toinen auto on Lahdessa niin piti kaivaa toi ylös. :DDD

   Poista
 4. Voi sentään onpas työ , miten jakselet onko nyt kädet kipeänä? Olkapää? Peppu , polvet varpaat/ polvet varpaat? Olet kyllä sisukas , mutta kun täytyy niin täytyy ei auttaa mitään ... kivat kuminjäljet .. Pää pystyssä ja eteenpäin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paikat on niin kipeenä ettei mihkään pääse!!

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!