sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevättä.


Kevät se tuottaa kaikenlaista.

Pihan kimpussa ollaan oltu koko porukalla ja koska mä en voi haravoida, on tuo Vaimo ollut siinä hommassa sen kun on milloinkin jaksannu. Risuja ja käpyjä olen keräillyt monta kärryllistä/ämpärillistä, Älyttömän paljon on metsänpoika Tapio taasen niitä kylvänny.


Pekka leikkii jo ulkokissaa. Joskus tulee jo vartin päästä siitä kun muut ovat menneet sisälle, eilen se oli jo hämärän rajamailla, ennenkuin tuli viluisena ja nälkä vatsassa kurnien.

Samoin kävi tänään aamullapäivänä. Ukkeli tuli pitkästä reissusta väsyneenä sisään, söi, tuli mun hetekalleni, kaatui kiinni kylkeeni kyljellään ja kävi nukkumaan, selälleen. Ei edes rapaisia tassujaan jaksannut ollenkaan pestä.


Onnistuin hankkimaan taas lisää valvontakameroita. Kuvassa oleva sihtaa vaan yhteen suuntaan, tässä kuvassa sitä viellä testailen.
On se mukavaa nähdä pihaan kun köllöttelee, kuulee jonkun kopsauksen, että tuliko joku vierailulle ja todeta sitten että tuli tai ei tullut, hetekaltani nousematta.

Aikaisemmin mulla on joka kamera vaatinut oman ohjelman millä sitä katselee ja tarvittaessa säätää. Nyt on kaikki saman ohjelman sisässä ja tällä voi jopa käännellä kameroita eri suuntiin, zoomata ja kuunnella mitä pihassa tapahtuu.Perunapelto, se on viellä kaukana tavoitteesta, mikä on 100 ämpäriä.
Noihin on kyllä jo viskottu rojut pohjalle, ei tarvitse enää kun viskoa multa, lannoitteet eli paskaa ja tuhkaa ja sitten vain kylvää ituiset perunat. Niistä suurin osa on jo valmiina, joitain timoa tai siikliä Vaimo viellä hakee kaupungista.

Kissat taasen ramppaavat edestakaisin, eritoten Maisa. 
Käy muutaman sekunnin sisällä ja heti ulos, kymmenen kertaa peräkkäin ja jos lähden sen perässä ulos katsomaan että onko sillä jotain mulle jotain näytettävää, niin pysähtyy vaan kuistille istumaan.


Huomenna käväisen asioilla.
Tarvitsen passikuvat passiin sekä uuteen invalupaan, samalla piipahdan autopurkaamolla hakemassa jotain pientä wolsuun.
Siinä sitä taasen on syytä käväistä oikein isolla kirkolla!!Joten, mukavaa päivänjatkoa sullekin sinne!!
10 kommenttia:

 1. Hetekavakoilua!! Ämpäriperunapelto!! :O On sullaa....hih!! Maisa järkkää nyt kyllä jotain ylläriä...kuulostaa epäilyttävältä... .
  Oikein mukavaa kevättä koko pesueelle, rento ote ja silleen, ulvoo Sus'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällasselle selkävammaselle tollanen perunankasvatus on todella selkäystävällistä.
   Tässä linkki viime syksyyn.
   http://puliukko.blogspot.fi/2017/09/perunannostoloma.html

   Mukavaa kevättä sinnekin!!

   Poista
  2. Aika hyvä keksintö tuo ämpäripelto, varsinkin selkä kiittää;)
   Vinkiksi annan syksyyn että laita sen kottikärryn päälle joku ritilätyyppinen ratkaisu niin multa menee läpi ja potut jää päälle? Tulee mieleen aina tällaisia kun luen teknisiä jutttuja=)

   Poista
 2. Ämpäriperunapelto ....vautsi vau!!Kyllä kevät vaan on ihanaa.

  VastaaPoista
 3. heh , todella kiva keksintö nyt tiedän mitä seuravaks teen .. olen kasvatanut perunoita kukkarukussa ja laitoin vaan perunakuoret kasvamaan jossa oli silmuja ja kasvoi niin nätisti ja saatin syksyllä myös perunoita .. nyt otan ämpärit käytöön , onko niin että laitat vaan uhden perunan yhteen ämpäriin???

  VastaaPoista
 4. Onneli, Na-ta ja Maru.

  Kokeilin viime vuonna ämpärissä kasvattamista ja se onnistui yli odotusten. Laitan pienempiin ämpäreihin yhden perunan ja isompiin 2-3.
  Joka syksy olen "kironnut" perunan nostoa mutta tämä tapa ei selkää rasita!!

  Kyllä mä viellä lisää ämpäreitä koetan haalia, mulla on viimevunna hankittua multaa viellä naisen korkunan kasa!

  Ja viellä kiitos kommenteista!! Kaikille!!

  VastaaPoista
 5. laitoin sinulle kuvia mun perunakasvatuksesta kukkaruukussa mun blogissani .. käy katsomassa jos on aikaa. Laitoin myös sun kuva sinne ja kysyn nyt lupaa .. toivottavasti lupaat

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!