torstai 19. huhtikuuta 2018

Tänään.Alku meni perseelleen.

Tai ei nyt ihan perseelleen, kävi vaan sillä tavalla, että...
Mun piti mennä poliisia taas tapaamaan, kun varasin viime viikolla ajan.
Kun tein passihakemuksen netissä, niin tarvitsee mennä viranomaisen luokse antamaan käsialanäyte sekä sormenjälki jättää sinne johonkin.
Samalla oli tarkoitus käydä siellä päässä kaupunkia asioilla.

Se tapaaminen onkin vasta viikon päästä... Lahopää, hitto!!

Viimeksi kun 1990 luvulla hankin itselleni passin vakaana ajatuksena repäistä ja käydä ulkomailla, kävi niin, etten käyttänyt kymmenen vuotta voimassa olevaa passia kertaakaan! Tuolla se on holvissa ollut koskematta jo 28 vuotta... vaan kuinka hyvältä näytinkään silloin!!

No, sitten pikainen suunnittelu. Ensin vein eilen sopimuksen irtisanoneen DVD-soittimen kierrätykseen paikalliselle "kaatopaikalle".
Nyt kun on lämmin, niin kyllä siellä tässä kohtaa vuotta hiukan lemahti, mutta ei tuollaiset pienet lemut meikäläistä koske, multa kun on jo voimakkaammista hajuista johtuen tukka lähtenny päästä!!

Sieltä sitten kaupungin siihen (itäiseen) päähän ja tietenkin autopurkaamolle. Löysin wolkkariin aidot volkkarin pölykapselit jotka ostin heti, sekä sisälokasuojat eteen ja taakse jotka haen sitten kun seuraava eläke napsahtaa tilille. Purkaamolla meni aikaa vain kolmisen varttia, kun ei ollut tuttuja paikalla.

Siitä vielä viereltä muistin isohkon kirpparin ja siellä sitä aikaa vierähti parisen tuntia, enkä höpötellyt kuin yhden ihmisen kanssa.

Kotimatkalla soi puhelin ja mikä ilo-uutinen sieltä saapui!!
Sähkäri on tulossa takaisin!! 😁😘👍👍💜

Meikä ponkaisi pihalle kuin 💨 ja samantien kun sain mopon takaisin perseen alle, lähdin käymään kauppatorilla.
Sähkäri, eli nykyään mopo, oli oikein isossa huollossa.
Akut vaihdettiin ja samalla huomasivat että akkujen laturi oli rikki, joten uusi laturikin oli mukana.

Kaikki renkaat oli vaihdettu uusiin ja lukuisat pikkuviat jotka olin ajatellut korjata sitten kun ensi viikolla vien mopon maalle, oli kaikki korjattu, eikä mun tekemistä korjauksista mupistu yhtään.

Oli kun olisi saanut uuden pelin alleen. Renkaat eivät heiluttaneet koko vehjettä, mikään ei nitissyt, natissut eikä kolissut. Kyllä oli mukavaa ajella.
Torilla oli kylmä tuuli päällä, joka tuolta vesijärveltä pääsi suoraan tuulemaan kaupungin keskustaan.
Siellä en tavannut tuttuja, joten ajattelin käydä kaupassa.

Kun kyytiin ottaa kopan vissyä, ison pussin kissanhiekkaa sekä etukorin täyteen kuivamuonaa, oli mopo jo aikalailla kuormitettu.
Vielä jouduin pysähtymään hakemaan Vaimolle pizzaa (kotona tehty moinen on pitsaa), niin oli siinä ajamista. Kovin jyrkkiä kurveja ei kyennyt ottamaan, joten loooooivien mutkien kautta kotiin.

Kummasti kummallekin maistui pizza, meni tasan puoliksi. Vaimo oli paistanut korvapuusteja ylläriksi, se kruunasi päiväruuan.
On tässä nyt makoiltu massujemme vieressä ja katsottu leffa.

Kissat ovat nukkuneet koko päivän.
Maisa Millan entisessä tuolissa ja Pekka tyynyllään mun jalkopäässä.

Taidan vaihtaa vahvempitehoiset silmälasit silmille ja aloittaa kirjan nimeltä mustat valkeat valheet.


Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

13 kommenttia:

 1. No, nyt kun käyt sormenjäljet ja nimikirjoituksen antamassa, riittää jatkossa kun käyt kampaajan ;) kautta passikuvassa, voit tehdä passihakemuksen netissä. A vot on helppoa sen jälkeen. Passi tuodaan lähimmälle ärrälle.
  Meidän ärrän neiti viimeksi vaan ei meinannut antaa mun katsoa kuoreen ennen kuittausta, vikisi vastaan. Sitten vasta kun väänsin sille rautalangasta, miksi ylipäätään ensin on oltava näpeissä oikea tavara ennen kuin se kuitataan, tyttö antoi mun tarkistaa, että se oikeasti on mun passi. Pari päivää aikaisemmin oli juuri ollut ip-lehdissä juttua, kuinka joku oli saanut väärän passin ja siitä se vasta show oli syntynyt.

  Hienoa, että sait entistä ehomman sähkärin takaisin - pääset vappubileisiinkin torille ;)
  Luulen kyllä, että taidat pakata niin Vaimon, Maisan kuin Pekankin autoon ja suunnata mökille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kanssa kun hain passia ärrältä niin piti näyttää ajokortti ennenkuin antoi??? Eikös se nyt sitä tuoretta passia vilkaisemalla olisi selvinnyt kúka hakee??? :O

   Kuinka pitkälle Timo pääset kävellen ennen kuin selkä sanoo stop? Hyvä tuollainen mopotin että pääsee huudeille pizzailemaan;D

   Kissoille kurrnau ja siliraps=)

   Poista
  2. Mä olen niin epäluuloinen, että en laita nimeäni mihinkään, mistä en ole varma, että se on mun tai ennen kuin mä olen saanut tavaran käteeni. Siitäkin olen esim. Postissa vääntänyt, kun en suostunut kuittamaan tavaraa vastaanotetuksi, ennen kuin paketti oli haettu hyllystä mun näkyville.
   Elämä opettaa :D

   Poista
  3. Sinne, maalle heti kun vaan voi. :)

   Poista
  4. Sus, se riippuu ihan päivästä. Joskus pääsen kilometrin, joskus metrin. Pisimmillään oon ollu ilman jalkoja kolmisen kk. Torille saattaisin hyvänä päivänä jaksaa kävellä, mutta siihen se sitten jäis. :D

   Poista
  5. No jo on yhtä ...enpäs kiroilekaan mutta ya know. On kerran ollut noidannuoli, pari viikkoa meni lattialla nukkuessa ennen kuin tokeni. Kyllä oli vessassakäynti hankalaa, sellainen puolen tunnin projekti. Olin hetken linnakkeessa ruotsin maalla, huvitti kun Malmö Hell's Angels toi mulle ruokaa=) että on sitä ollut Helvetin Mankeli tarjoilijan, olen mää sen verran kova konna;DDD
   Onneksi menneisyyttä, niin linnat kuin noidannuoletkin, se vaan hävisi jonnekin vuosien varrella, ei ole näkynyt 22 vuoteen.

   Poista
  6. Hienoa, kun ovat pysyneet poissa!!

   Poista
 2. Olipa melekonen päivä :D Meinaatkos ulkomaille lähteä, kun oot passia hommaamassa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähintään Eestissä käyn, on siellä kolme kauppaa joissa haluun käydä paikanpäällä. :)

   Poista
 3. Mullon Swedu-passi ja kohta hankin suomalaisen id-kortin. Se on kätevä kun asioi Suomenkäynneillä. Olen siis kahden vallan ihmisiä.

  Tänään oli upee päivä; päälle +20 astetta ja ihan tyyntä. Nyt kukkii sekä valko-, että sinivuokot. Touhusin kasvihuoneella sekä aloin terassin lattiaremontin. Lopunpäivää makasin baden-badenissa auringossa katti sylissä surraten.
  Että on ihanaa olla eläkeläinen!

  Kaunista viikonloppua sinne kauas toivoopi Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin teille sinne!!

   Mä keräilin tänään pihasta taas risuja ja käpyjä, mieltä rauhoittavaa hommaa. Kissat pyörivät välillä jaloissa ja sitten välillä tulivat mulle esittelemään saaliitaan, jyrsijöitä.

   Nyt täällä ilta tummuu, haen kissat kuistilta sisään. :)

   Poista
 4. Hyvä, että sait sähkärin takaisin. Löysin sattumalta blogiisi ja olikin mukava lueskella tekstiäsi. Mukavaa päivää Sinulle!

  VastaaPoista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!