perjantai 25. toukokuuta 2018

"Juoru-ämmät."Mä käyn yhdessä toimintakeskuksessa aina välillä, tuolla hämeenlinnan puolella.

Siinä on samassa kirpputori ja siellä on oikeesti sopivan edulliset hinnat.
Mä teetin siellä ittelleni varrettomat huopatossut, aivan mun jalan mukaan tehdyt, kun piirsivät mun lättäjalan kuvan tussilla paperille, että tulee varmasti sopivat.
Niissä on yksi hauska yksityiskohta, tai kohtia.

Tossun kärkeen on laitettu kissan nenä ja viikset, oikeasti jotain muovia ne on ja harittavat samalla lailla kuin oikean kissan viikset välillä, ja sitten kissan silmät ja tärkeimpänä on pystyssä sojottava pitkä häntä, siinä kohdassa missä akillesjänne sijaitsee.
Siitä hännästä on kätevää kiskaista tossu jalkaan, silloin kun jalkoja palelee, ovat muuten todella lämpöset huopikkaat.

Tuossa kerran talvella juteltiin siinä keskusta pyörittävän päällikön kanssa ja tuli kyse mun ammatista ja kun kerroin tehneeni työtä äänen kanssa, kertoi hän että heillä on täällä juuri tullut mies, joka on kanssa tehnyt työnsä äänen parissa.
Pomomies haki ääni-ukkelin paikalle ja siinä sitten alettiin porista äänestä, missä ollaan tehty työtä ja todettiin että kumpikin muistaa toisensa kasvot, mutta ei vaan keksitty että missä ollaan tavattu.

No, se ei juttelua häirinnyt, puheltiin niinkuin kaksi ammattilaista puhuu, kun kohtaavat.

Jossain kohti sitten satuin vilkaisemaan seinällä olevaa ajan näyttäjää ja huomasin aikaa kuluneen niin paljon, että keskus olisi mennyt kiinni jo kaksi tuntia sitten!!
Me olimme olleet siinä kirpputorin myymälässä porisemassa, ukkelit istuivat tuoleilla ja meikä makoili sohvalla.

Kun kysyin siltä päälliköltä (Lahen murteella), että "miks et sanonnu et tää paikka ois pitänny sulkee jo kakstuntii sitte" niin hän vastasi, että "oli niin mukavaa seurata kahden ammattimiehen sanailua, etten itsekään huomannut ajan kulua."

Se työpäivä meni sitten niiltä miehiltä sen kaksi tuntia ylitöiksi, eli reilusti kolmatta tuntia siinä vierähti aivan huomaamatta.
Toivottavasti heilläkin on yhtä ymmärtäväiset puolisot kuin mulla on.

Mä kun piipahdan vaikka nyt kaupparetkellä, niin siellä voi aikaa kulua useampi tunti, nykyään, eikä tuo Vaimo soittele tunnin välein perään. 😄

Täällä maalla menee ihan hyvin. Sain eilen tehtyä paperille kirjatuista "tehdään tänä kesänä" listalta muutamia hommia ja sitten kaikkea pientä siinä sivussa, eli olen taas saanut mukavan työvireen päälle, kun sitä virettä edellisiltana pyysin.

Kissat voivat hyvin. Nukkuvat ja viettävät muuten aikaa jossain ulkona, välillä käyvät mankumassa märkää ruokaa ja maitoa, sekä rouskuttelevat kissojen raksuja ja heti kiitoksen jälkeen livahtavat takaisin pihalle kesästä nauttimaan.
Sinne lähden myös itse, nyt heti!!


Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

18 kommenttia:

 1. Hyvässä seurassa aika lentää, eikä kelloa tarvitse vilkuilla kiusaantuneena "jokohan sitä kohta kehtais lähteä".

  VastaaPoista
 2. Niin on se on ihan totta . meilläkin on ystävien kanssa aina niin paljon kerrottavaa ettei pystyy millään lopettaa . ja niillä ei oo ukkoja ja minulla vaan on mutta hän on nii y siis huumorilla- ei vihaisesti … Missä teetit tossut ? Minäkin menen sinne kun jalkani ovat niin kipeät ettei pystyy löytää saappaita . Voi Timo ,kun olen onnellinen perunoistani joka kasvaa parvekkeellani tule katsomaan …

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noiden tekijä ei ole enää tekemässä noita, valitan. :(

   Poista
 3. Ja sitten kuvaa niistä tossuista!!!

  VastaaPoista
 4. Minäkin jäin kaipaamaan kuvaa tossuista, kun minun jalkoja palelee aina paitsi ei nyt just näillä helteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...kuvattuna täällä.

   Tiesin, että niistä olis tarttennu jo heti aluksi ottaa kuva, mutta kun oon laiska ja tossut yläkerrassa, mutta täytyihän ne käydä kuvaamassa kun noin nätisti pyydettiin. <:D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Ja niin lämpimät, että talvella pärjää ilman sukkia. :)

   Poista
 6. Välillä täytyy "juoruilla" ammattiasioista ja vähän muistakin :D

  Hienot on jalkineet. Ei tuu vastaan joka pojalla

  VastaaPoista
 7. Timo , olisitko ystävällinen ja laittaisitko perunamaa ( ämpärissä ) kuva kuinka isot sulla on jo . olisin iloisella mielelläni katsonut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä laitan. Pienempiä ne ovat kuin sulla. :D

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!