sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kissoja.

Vanha vesimittari toimii edelleen hyvin.
Laitoin sen kuitenkin verrokiksi,
että saan havaita onko mittareissa eroa.Tämä ihanuus löytyi kirpparilta Lahdesta.Maisa taasen kiukuttelee, kun yritän siitä saada kunnon naamakuvaa.
Yksi Maisan tyypillisistä naaman ilmeistä. Se hakee huomiota.Tämän keinon se on oppinut Pekalta. Koeta tässä nyt sitten nauttia teestä.Illan tullen kun kävin lakanoihin, tuli Maisa luvan kysyttyään kylkeen kiinni.
Se halusi rapsutuksia ja silittelyä.
Kissat ovat oppineet, että rapsuttaessa pidän käden paikoillaan ja kissa itse saa valita kohdan, mihin rapsutuksia ottaa. Siinä ne sitten pyörivät käden alla.

Silittelyssä kissa on paikoillaan. Aloitan sen ohjaamalla silitettävän rinnukselleni ja silitän kummallakin kädellä vuorotellen, nopeasti yhteensä sata kertaa. Sen päälle silittelen korvat peukalon ja etusormen välissä.
 Kun sitten kissa kehrää tyytyväisenä, siirrän sen kylkeeni tai poikittain vatsalleni ja jatkan silittelyä ja/tai hieromista. Pää, niska, selkä, häntä, ja hännänpää ja tätä toistelen kunnes kissalle piisaa tai käteni puutuu.
Ollaan siinä sitten vierekkäin, kaksi onnellista.

Kun joku vieras innostuu silittelemään tai koskemaan Maisaa, varoitan ettei kannata kuin päätä silittää, koska jos vieraan käsi vahingossakin osuu muualle, räppää Maisa kynsillään ja puree, mutta ei niin kovaa kuin Pekka.

Kun sitten itse silitän Maisaa, niin ihmettelevät kun saan silitellä sitä mistä vaan, jopa kevyesti  häntä suljetun kämmeneni myötä soljuen. 
Ovat tottuneet käsittelyyni.
Kyllä Maisa muakin kynsii ja puree, kovasti.
Rapsuttaessani sitä se kääntyy selälleen ja marisee että rapsuttele mua mahasta jooko, en pure tai raavi.
Kumminkin se sitten jossain vaiheessa, täysin varoittamatta nappaa kiinni mun käden neljällä tassulla kynsineen ja kaiken lisäksi hampaillaan ja puree.
Huijjari!!

Kun kissa nappaa ihmisen kädestä kiinni, ihminen vaistonvaraisesti vetää kättään pois. Kissalle se on kuin karkaava saalis, siitä pitää otetta tiukentaa ja silloin syntyy haavoja, isompia tai sitten ei.
Parasta pitää kättä paikoillaan tai työntää kissaan päin. Rohkeimmat nipistävät tai (niinkuin minä) purevat kissaa korvanlehdestä, sillä konstilla ote irtoaa takuulla. Pekka odottaa siihen asti kunnes sormet on jo korvalehdessä kiinni ja sitten heti laskee otteensa irti.

Taas on tullut lisää lukijoita, hauskaa ja tervetuloa!!


Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

14 kommenttia:

 1. Samantyyppistä hierontaa ja silittelyä munkin katti vaatii ja saa. Sit sellasta, et peukalo on muitten sormien kans melkein yhessä ja katin kuono ensin siitä aukosta ulos ja sit koko pää. Korvat on ihan litteinä päätä myöten ja silmät ihan kiinni. Katti oikein puskee päänsä siitä aukosta läpi eli taitaa tehä oikein jymyä.
  Meillon taas upeet aurinkopäivät meneillään. Kevät tuli kohisten siis. Muuten, äitienpäivää vietetään täällä Ruotsissa toukokuun viimeisenä sunnuntaina.

  Kauniita unia toivoo Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kissat vaan taitaa nautinnon. ;)

   Poista
 2. En muista olenko kertonut aiemmin, mutta jätä lukematta jos "kuulostaa" tutulta ;)
  Äidin sedällä oli vuosia vuosia (varmaan jo 40 vuotta sitten eli kohta ihmisikä sitten..) musta kissa, nimeäkään en enää muista. Me kuin käytiin siellä kylässä, istuttiin aina sohvalla, äiti, minä ja isä. Samassa järjestyksessä.
  Kissa tuli sisään ja huomasi meidät, käveli äidin ohi, minun ohi, pysähtyi isän kohdalle ja katsoi isää "Noh?"
  Ja isän piti nostaa sitä hännästä, sen verran, että takajalat juuri ja juuri nousi lattiasta. Sitten se jatkoi matkaansa, kävi kääntymässä ympäri, tuli isän kohdalle, pysähtyi, tarvittaessa puski jalkaa ja katsoi "Noh?"
  Ja taas isän piti nostaa sitä hännästä. Ja sitten se jatkoi matkaansa. Minua ja äitiä se ei vilkaissutkaan. Kävi kääntymässä vähän matkan päässä ja tuli taas takaisin, käveli taas äidin ja minun ohitse, pysähtyi isän kohdalle ja...
  Tätä hännästä nostamista se jaksoi teettää just niin kauan kuin isä sitä jaksoi tehdä.
  Eikä se tehnyt/teettänyt sitä kenelläkään muulla kuin mun isällä :D

  Isän äidillä oli harmaa-valkoinen kissa, Taavi-nimeltään, joka oli töpöhäntäinen. Hännäntöpö oli kääntynyt..hmm. jos katsottiin kissan päästä takapuoleen, niin vasemmalle. Eikä siihen saanut koskea lainkaan. Oikein ihana, laiskanpulskea kissa <3

  Voih, muorin ja vaarin kissoista olisi monta tarinaa. Kissoista ja meidän koirasta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kannattaa kirjotella ne tarinat meille luettavaks!!

   Kyllä Pekkaa ja Maisaa täytyy aina pihalla tavatessa nostaa just saman verran hännästä kiinni pitäen!! :DDD

   Poista
 3. Mullakin on aina silittettäessä koiria(kissoja tuo hierontafunktio siinä mukana, ei niitä ohimennen kannata sipaista=) Kissaa kun paijjaa ni kandee kyllä olla tarkkana, hyvä neuvo tuo kohtityöntö, täytyypä muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä eläimiä kannattaa silitellä, tulee ittellekki hyvä olo!!

   Poista
 4. Ihanan kirpparilöydön olet tehnyt !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vieläkin tunnen onnen tunnetta kun sen näen tossa pihassa ja oli vielä hävyttömän halpa. :)

   Poista
 5. Ihana kirpparilöytö!

  Mä olen jo aika pienenä oppinut olemaan kissojen kanssa, tuo on tuttu juttu tuo käden saaminen irti kissan saalistusrefleksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kissoista oppii kun niiden kanssa on liki koko elontiensä elellyt, mäkin yli 55v. :P

   Poista
 6. silittely on aina niin hyvää, minäkin tykkään ja kaikki naiset ja kissat. Kirpparilla ei ole käynyt niin kauan . vaikka on 50 m päässä - ehkä ei tarvitsekin enää mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silitellä täytyy.
   Kirpparit kuuluu mun talviohjelmaan, käyn kesäisin tosi harvoin. :)

   Poista
 7. Kiva löytö tuo kissa&hiirimittari. Katoin ensi että onko Maisa päässy punnitukseen vaan makoileekin läppärin päällä. Siu siu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisa painaa melkein kaksi kiloa!!
   Usein meillä on kissa näppäinlukkona ja Maisa tykkää kävellä Vaimon läppärillä, näppäimistön päällä. :D

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!