perjantai 4. toukokuuta 2018

Lisälaitteita sähköpyörätuoliin, eli mopoon.
Välillä tila loppuu kesken, mopollakin ajellessa ja kaikenlaista kuskatessa.


Tänään sain innostuksen, en vaan muista mistä, tehdä mopoon sellainen kuljetuskori, mikä olisi istuimen takana kiinni, eikä näin ollen pitäisi ajellessa metakkaa, mitä viime vaiko toissavuonna tekemäni peräkärry meuhkaa.Tässä molemmat laatikot mopossa kiinni.
Pientä suunnittelua homma vaati, että saan molemmat takana kulkevat laatikot yhtä aikaa käyttöön, tarvittaessa. 
Tällainen tarve tulee esiin ensi tai seuraavalla viikolla, kun lähden taasen metsätyömaalta keräilemään tuohta sytykkeiksiTuossa on vihreällä se paikka, missä yleensä on keppiteline kiinni.

Pikaisesti suht sopiva kehikko metallista, aisa, mikä mahtuu keppitelineen paikalle kiinnitettäväksi ja sen jälkeen suht sopiva laatikko nippusiteillä kiinni kehikkoon ja se oli siinä.

Kävin tietty koeajollakin ja hyvin toimii.


Sitten pieni pläjäys perunamaalta.Ei sen väliä vaikka ämpäri olisi enemmänkin rikki, kunhan multa pysyy ämpärissä ensimmäiseen kasteluun, sen jälkeen se pysyy lähes itsekseen kasassa.
Ensin ämpäreihin laitetaan väljästi 10 cm ryönää.
Sitten vahvaa hevosenpaskamultaa, tms.

Täällä ollaan nyt tässä vaiheessa.

Seuraavaksi on aika laittaa perunat sankkoihin ja kaiken päälle lähes mitä tahansa multaa, kuitenkin laihempaa kuin perunan alla on.

Voi tehdä myös niin, että ensin laittaa tavallista multaa, mihin sekoitat vaikka nyt kananpaskaa (sitä olen käyttänyt parikymmentä vuotta lannoitteena) ja sitten tavallista multaa päälle.

Meillä lannoitetaan kasveja suunnilleen kerran kuukaudessa niin, että joko seuraavana päivänä sateen jälkeen tai sitten kastelun jälkeen niille annetaan paskavettä, siis ei koskaan kuivaan multaan.

Kastelukannullinen vettä, sinne kaksi mukillista kananpaskaa ja odotetaan vrk että paska sulaa, sitten kepillä sekoitus ja heti paskavesi kasveille. Puille, puskille, marjoille, kukille, aivan kaikille voi sitä antaa, mikä maasta kasvaa.


Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!

2 kommenttia:

 1. Harrikkapäivitystä pyysin ja jätkä länttää sähkäristä tarinaa;DD
  Yksi maailman parhaista sketseistä: https://www.youtube.com/watch?v=ErLh0SqEJqc Onko se rikki? Hyvä ämpäri, mitä sitä tunkiolle...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjottelen noita pitempii tarinoita hissuksiin, pätkän silloin ja toisen tällöin. Tää kevät kun viettää meikäläistä tonne pihalle. :D

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!