keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Maisa & Pekka.Oli taasen hauska seurailla kissojen tekemisiä.

Kaikenlaista vaanimista on tässä lähipäivinä tullut seurattua, mutta opettavaista oli yksi niistä Pekan tekemä.

Yht'äkkiä Pekka lähti kuistilta kesken unien maha maata viistäen, kuin parempikin leijona, ja se suuntasi suorinta matkaa leikkimökin alle.
Hetkinen kului, ennenkuin Pekka ilmestyi taasen näkyville, vielä entistäkin matalampana ja nyt se liikkui nykäyksittäin suuntana lasten kiipeily-, ja keinumistellinki.
Keinujen kohdalla se muutti suuntaa, oli olevinaan ensin ollut menossa ohitse, mutta se olikin vain ovela juoni. Matkaa oli rantaan vain pari kissanmittaa ja rantaan päästyään se iski tassulla veteen ja nosti sieltä jotain.
Kalanko se oli käynyt nappaamassa vai mitä?

Muutaman kerran se viellä iski tassullansa aivan veden rajaan, ikäänkuin se ei olisi saanut saaliistaan kiinni. Muutaman kerran tassua veteen paiskottuaan se ilmeisesti sai saaliinsa sellaiseen tilaan, että sitä uskalsi lähestyä haistamaan ja maistamaan.
Varo-varovasti Pekka kurkotti päätään saalista kohti, ensin se selvästi haisteli, miltä tuore saalis haisi ja sitten se maistoi.

Samalla sekunnilla kun Pekan kieli osui saaliiseen, pomppasi se ainakin kilometrin korkeuteen ja päätään ravistellen ja kovasti sylkien se painui leikkimökin alle karkuun.
Pekka oli maistanut elämänsä ensimmäisen ja todennäköisesti viimeisen kerran,
sammakkoa.

Sen löysin siitä paikasta kuolleena, kun uteliaisuuttani Pekan karkoittanutta saalista menin katsomaan.
Sammakko sai kuninkaallisen hautauksen jokeen.
Meillä mukissa on aina teetä.
Jos Pekka ei saa aamulla tarpeeksi huomiota, 
se kyllä keksii keinot millä se huomataan.Maisa......ei aina......halua leikkiä......vaarallista viidakon......kissapetoa...

...mutta riehua se kyllä vieläkin haluaa ja jaksaa, 12-vuotiaanakin. 

Monasti se aloittaa spurttailun jo pihassa.
Kun se saapuu reissuiltaan sisääntulon kohdalle ja kun näen Maisan ja avaan ulko-oven ja huudan "Maisukkaaa", nousee kissan häntä pystyyn ja jo puolessa välissä pihaa se juoksee niin kovaa kuin vaan pääsee, silmät viiruina, leveä hymy naamalla ja kun se pääsee kuistille kuuluu vaan rumputirumputi ja samalla kun se kurvaa sisään se äännähtää "kurrr" ja sisään päästyään se jarruttaa ja tulee jakoihin puskemaan.

Kun Maisa soittaa kissojen ovikelloa, menen avaamaan. Kun avaan oven, sanon "tunnussana", sanoo kissa kurr ja mä vastaan että "oikein"!!

Kun kissaan iskee hepuli sisällä, on se hauskaa katseltavaa myöskin. Ensin kissa vetää ympyrää pitkin alakertaa. Siinä ruttaantuu matot ja pienet esineet putoilevat lattialle.
Seuraavaksi yläkerran rapuilta se hyppää kaappien päälle ja siellä meuhkaa itsekseen ja taas rapuille ja yläkertaan riehumaan.

Siellä tapahtuvaa voi vain arvailla, mutta kuullostaa sen riehuvan pitkin seiniä, petien kautta kaapin tai toisen päälle, sieltä komea pomppu lattialle ja mäenlaskutyyliin taasen portaita pitkin alakertaan ja taas kierros uudelleen.

Pekka riehuu kyllä pihassa, onneksi.
Joskus kun se innostuu sisällä riehumaan niin ei auta kuin mennä sängyn alle piiloon.
Pekalla on massaa sen 8½ kiloa ja sellainen lihasmäärä kun rullaa tuhatta ja sataa pitkin mökkiä, lentelee siinä huonekalutkin ympäriinsä, ainakin pöytää pienemmät.


Pekka oli eilen ollut taasen kyläilemässä.
Noin arka kissa kun kyläilee, niin se on ihme.
Yhdet mökkiläiset kertoivat Pekan käyvä heidän pihassa jyrsijäbaarissa ja ovat siihen hyvin tyytyväisiä. Kun Pekka saapuu pihaan, sanoo isäntä että nyt ei liikuta yhtään, ettei Pekka lähde muihin maisemiin. 
Heillä Pekka ei ainakaan käy sisällä.

Pekka tuli eilen illalla kotiin minuuttia vaille sisääntuloajan ja se haisi!
Oli käynyt kahdessa eri kylässä.
Pää tuoksui vanhalle naiselle ja hänen hajuvedelleen.
Toinen kyläilypaikka haisee puhtaalle ja hieman paskalle, siis ei ihmisen vaan hevosen ja sitä hajua oli vain selässä. Olisi mukavaa saada tietää keillä Pekka käy ja mitä siellä tekee.


Mukavaa nimipäivää Timolle,💙💚💛💜💓😻🎶🎈.

Mukavaa päivänjatkoa sulle sinne!!20 kommenttia:

 1. Kiitos blogistasi ja kissoistasi, jotka ovat meille (helppohoitoisina!) korvikkeina - oma lemmikkimme Eetu jouduttiin saattamaan kissojen taivaaseen vuosi sitten...
  Hyvää nimipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on aina kova paikka kun lemmikistä joutuu luopumaan.

   Poista
 2. Yhdyn anonyymin kommenttiin, kissanpidon korvaushoitoa=)
  Tunnussana!!;D

  VastaaPoista
 3. Hyvää Timonpäivää <3

  Ihania tarinoita Maisasta ja Pekasta,
  voi kun mäkin joskus vielä saisin kissan/kissat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Mä koetan löytää uuden koiran ittelleni.

   Poista
 4. Hyvää nimipäivää. Ihanat kissat, meidän Vimpula (kissa) viime kesänä kuuli rapinaan kukkapenkistä ja työnsi uteliaan päänsä kukkapuskaan. Hyppy oli nopea ja korkea, sammakon poikanen loikki tiehensä paljon leppoisammin. Hyvää päivänjatkoa. :)

  VastaaPoista
 5. Onnea Timon päivälle ja hyvää Eurooppa-päivää!

  VastaaPoista
 6. Ei mutta hei...onnea nimipäivänäsi Timo 🏵🏵🏵 Ihania touhuja kissoilla. Kun vielä asuttiin kissojen kanssa maalla,Smirre kantoi välillä rinta rottingilla pieniä sisiliskoja. Ei se niitä syönyt,eikä vahingoittanut. Irti ne leuoista päästettiin, kun mamma oli nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka toi mulle aamupalaks räksän... ja maisa tuo saman lailla sisiliskoja, eli elävinä ja vahingoittumattomana, häntäkin tallella.

   Poista
 7. Iltamyöhäiset nimipäiväonnittelut ennen kuin päivä vaihtuu. Tarina oli ensin kuin jännitysnäytelmä, mutta loppu kääntyi komedian puolelle. Kissojen kanssa ei taida olla tylsiä päiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo tylsiä päivät ei. Nytkin ne tuolla pihalla mennä viipottavat, kun tuli leikittäjiä kylään.

   Poista
 8. Miauuu ja kissat tykkää olostaan.

  VastaaPoista
 9. Kissat on kyllä jänniä! Kiitos kertomuksistasi elävästä elämästä.

  Aamulle löysin hiiren pään ja vatsan sisälmyksiä nurmikolta. Oikein hirvittää niitä keräillä, mutta kehuin kuitenkin, kun on NIIN reipas että!
  Myöhäiset nimipäiväonnittelut muuten.
  Täällon ollu menneellä viikolla helle ja eilen sitten ukkonen. Ja koko luonto on ihan vihree. Aamulla tuoksuu koivumetsä saunavihdalle.

  Kaunista tulevaa viikkoa toivoo Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!!
   Meillä täällä maalla vasta puiden latvat viheriöivät, vaikka ollaan etelämmässä kuin Lahti ja siellä on kaikki niin vihretä että. :)

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!