tiistai 3. heinäkuuta 2018

Sadepäivänä.



Täällä sataa ja jyrisee.

Kerran jyrähti niin että hetekkanikin tärisi. Vettä tulee välillä hissuksiin ja välillä kuin saavista kaataen. Kissat ovat jossain todella kaukana, koska märkiä mirrejä ei ole vielä tunnin odottelun jälkeen tullut.
Märän kissan kuivaan ensin pyyhkeellä niin kuivaksi kun saan. Sitten kiireesti murkinaa haukattavaksi ja sitä punaisessa pönikässä myytävää maitojuomaa.
Kissat juovat sitä nykyään todella paljon. Kaksi litraa ei aina piisaa viikoksi. Käyn näet vain kerran viikossa ruokahankinnoilla.

Ruokailun päälle kissat tulevat sänkyyni turkkejaan nuolemaan.
Mulla on sängyn lämmitin täydellä teholla, ei tarvitse vilua tuntea turkkia huoltaessaan.

Tilasin eilen muurarin nuorten talolle. Hän tulee tähän meille ½10 maissa ja sitten lähdemme paikanpäälle.
Käskin jo eilen nuoria tyhjentämään kaikista tulisijoista tuhkat pois, että tiiltenpaiskoja pääsee tarkastamaan muutkin tulisijat.
Syy muurarin vierailuun on leivinuunin katosta irronneet kaksi tiiltä, sekä uunien peltien oikeanlainen käyttö. Tuossa talossa kun niitä peltejä piisaa.

Ylämetsästä katkesi yllättäen terveen näköinen 25 senttiä halkaisijaltaan oleva koivu, noin neljän metrin korkeudelta. Tarkemmin riittailtuani siitä kohtaa ,löytyi yllättäen lahoa, noin 2/3 puun paksuudelta.

Pilkoin ensin maassa makaavan rungon metrin pätkiksi sähkösahalla ja sitten 33 senttisiksi. Kun pölkyt tuo Vaimo oli kuljettanut kottikärryillä liiterin eteen, katkaisin puun alaosan maahan. Jaksoin pätkiä sen metrin pätkiksi ja siihen loppuivat voimat tyystin.

Sähkösahaa suosin siksi, koska siinä pysähtyy teräketju heti, jos jommakumman käden laskee irti. Niin ei bensiinikäyttöinen moottorisahani tee. Kone on myös selkeästi kevyempi toiseen verrattuna ja tietty paljon turvallisempi, mikä täytyy olla kun perse maankamarassa kiinni niitä puita pätkin.

Eilen sitten tuli kiire tehdä liiterin tyhjentyneeseen päähän uudet lattiat, vanhat kestivät 22 vuotta. Kuormalavoista tein uudetkin lattiat.
Urakoimme Vaimon kanssa puut pieniksi ja viskelimme klapit sinne nurkkaanpäin, mihin ne on aikomus laitella. Siellä se kasa odottelee latojaansa.


Kaikkea hyvää sulle sinne!!





6 kommenttia:

 1. Meilläkin mies on ollut puuhommissa...huomenna pitäisi jatkaa. On se mukavaa, että jaksaa kaikesta huolimatta...on niin mukava talvella niitä takassa poltella...:)

  VastaaPoista
 2. On ja varsinkin kylpeä puilla lämmitetyssä saunassa.
  Puun poltosta tulee jotenkin pehmeämpi lämpö, eikä ilma kuivu liikaa.

  VastaaPoista
 3. Joskus salama iskee maahan/muuntajaan,tunne on just tuo mökki tärähtää.
  toivottavasti kissat ovat palanneet kotiin,etteivät säikähtäneet jyrinää..
  Minä tykkään puuhommista,oon aina apuna sahhaamisessa,puun paino:)ja klapikonneella pilikkominen liiteriin laitto,monta vaihetta ,tykkään oonhan vanhan kansan mettätyömiehen tyttö:)
  meillä puuhella,talavella oikeen pakkasilla mukava lämmittää,(uuniin kuusipuuta rätisee ja paukkuu).
  voi kuinka moneen käyttötarkotukseen ovatkaan hyviä:) nuo kuormalavat.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kissat eivät paljoa sateesta tai ukkosesta perusta. Jos ollaan lenkillä sateen sattuessa, emme pakene sadetta, vaan jatkamme rauhassa liikuntaa.

   Puuhommat ovat mieluisaa askarettä myös meillä!!

   Poista
 4. Me kaipaamme sadetta ja tämä kesä kyllä tulee jäämään muistoihin. Aurinkopäivät senkun jatkuvat. Viljelijät ja karjanomistajat rukoilevat sadetta. Ainoot kai tyytyväiset ovat lomailijat.

  Minäkin tykkään puuhommista ja omistan myös sähkösahan. Se on tosi kätevä.

  Sadetta toivoen Eija ja katti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että teille sitä vettä tulisi niskaan ihan tarpeeksi!! :)

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!