keskiviikko 12. syyskuuta 2018

Eläinkuvia.


Kaupungissa ollessa eläimet nukkuvat sisällä.

Meillä ei kissat pääse kaupungissa ollessa pihalle, tässä on ympärillä sen verran liikennettä ettei olla nähty tarpeelliseksi kissoja päästää ulkoilemaan muualle kuin parvekkeelle.
Välillä on ollut sellainen kissa, Ella nimeltään, joka suostui valjaissa ulkoilemaan. Se läksi häntä pystyssä heti kohti viereisen harjun lakea ja sieltä se piti aina kantaa olkapäällä kotiin.

Koirakin viedään hihnassa ulkoilemaan, eikä sitä viellä voi laskea edes tuolla harjun laella irti, se kun ei viellä ole oppinut tarpeeksi hyvin tottelemaan kieltoja.
Ei, menee kuuroille korville kun tuo hurja peto koira-eläin havaitsee saaliin hajun. Kuinka se onkaan jo valmiina ohjelmoituna sen sisimmässä, että kun saaliin haju leijuu sieraimista sisään, niin tehdään pieni ympyrä ja sitten on selvillä saaliin suunta ja sinne tuokin rääpäle lähtee niin lujaa kuin lyhyistä tassuistaan vaan irti vauhtia saa.

Onneksi se tottui todella nopeasti valjaisiin, nyt sen niska ei nyrjähdä kun taluttimesta naru päättyy ja tapahtuu äkkipysäys. Ei tuonlaisen otuksen perässä taitaisi edes sähkärillä pysyä perässä, silloin kun se oikein kirmaa vauhtiin.

Nanka-Koira kokeilee rajojaan. Koettaa keittiössä komentaa, että ruokaa tänne ja sassiin. Eilen illalla se makasi keittiön lattialla pää ruokakipossa ja söi. Meidän pikku-possu!! Tänään se söi Pekan kanssa samalta lautaselta, yhtä aikaa koiran ruokaa.
Onneksi sillä viellä kylkiluut tuntuvat kun koettaa, se on sen merkki ettei koiruus ole kuin HK:n sininen lenkkimakkara nakin kuoressa, eli Lahdeksi sanottuna, nakki. Mitä sitä suotta lenkkimakkarasta höpisemään, tietäähän kaikki mitä tarkoitetaan kun sanotaan että tuo on kuin nakki, ts.pullukka.

Näin ne tytöt makaa!!Kuvaaja on havaittu.Nanka on kasvanut kovaa vauhtia, vaikka ei sitä niin itse huomaa kun sen kanssa päivittäin on, mutta paino on kyllä se, minkä minä huomaan siinä kasvaneen. En saisi enää tuon painoista koiraa nostaa, mutta välillä on aivan pakko saada se nostaa syliin siliteltäväksi ja rapsuteltavaksi.Maisan kanssa on mukavaa pötkötellä.Ja sama jatkuu toisena päivänä.Välillä joutuu kääntämään päätä sivuun.Kuumakin tulee kun ollaan toisissamme kiinni.Välillä seuralainen vaihtuu.Kun Maisa väistäisi edes vähän, mutta kun ei.Näin se uni maittaa.Koira toi mulle suuren aarteen, oikein kirsullaan tökki sen mun kainaloon
ettei vaan käynyt kenellekään epäselväksi kelle lahjus on tuotu.

Mulla piti olla kuva rikki menneestä sähkäristä, vaan en sitä nyt löydä.
Kone kyetään korjaamaan, mutta lähes puolet keulasta menee kyllä vaihtoon. Romuksi se olisi joutanut, ellei siihen olisi viime keväänä tehty suurta peruskorjausta. 
Ainakin akut, kaikki renkaat ja kourallinen pikku-osia siihen vaihdettiin ja kaikki pikkuviatkin korjasivat, oikein hyvä on ollut sillä ajella. Nyt vaan menee aikaa siihen että uudet osat tulevat Italiasta ja että teknikko saa ne kiireiltään vaihdettua rikkimenneiden tilalle.

Pekan turkki on taas kesän jäljiltä, ts. hiekassa kierimisen loputtua, saatu kiiltämään.


Pekka se yhä edelleen nauttii kamman ja harjan kosketuksesta.Kaikkea hyvää sulle sinne!!


14 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa että Nanka ja kissat tulee noin hyvin toimeen keskenään. Todella hyvä asia.

  Kivoja päiviä teille kaikille toivoo Eija ja katti.

  VastaaPoista
 2. On se niin nätti naamanen koiruli, pikiturpa. Heleppo harijata ja kammata ku kissa tykkää. Huomattavasti hankalampaa ois jos joutus kissan sitomaan jotta pysys paikallaan. :):)

  VastaaPoista
 3. Kissat tykkää yleensä harjauksesta, ainakin meillä, tosin enää ei tartte. Lapsenlapsella on kaksi pikkusta kissarääpälettä, niitä kävi melkein sääli. Nanka on nätti tyttö. Hyvää syksyä kaikille Teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Maisa ei tykkää yhtään harjaamisesta, se on kyllä eka kissa joka tekee niin.
   Hyvää syksyä teillekin!!

   Poista
 4. Videosta näkee, että Nanka on tosi utelias. Katsoo ihmeissään, kun Pekkaa harjataan. Nankan on varmaan oltava joka asiassa mukana. On sulla petikavereita. Monen kävisi kateeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köhh, mulla on aina piisannut noita petikavereita. ;DDD

   Poista
 5. Hei tulin vierailulle . No on sulla eläin kavereita. Tosi söpöliinejä kaikki. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Nila, oon mä muutaman kerran sun blogissas käynny, et vaan oo huomannu. ;DDD

   Poista
 6. Oletko ollut hiljainen kävijä vai oletko jättänyt merkin itsestäsi? Jos näin on käynyt olen pahoillani ,mutta nythän me olemme löytäneet toisemme .;-) Jään seurailemaan sinun kolinoitasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ollu hissukseen, tarttee ensteeks hiljaksiin lueskella tarinoita ja sitten päättää että seuraako. :D

   Poista
 7. En ole ehtiny hetkeen piipahtaa täällä. Onpa koira kasvanut ja saanut niin kauniin nimenkin. Kaunottarelle tietenkin kaunis nimi :) Hyvin näyttää yhteiselo sujuvan kissojen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvaa se, valjaat jotka sille olialussa aivan valtavat, on jo kahdesti täytynyt löysentää. :D

   Poista

Kiva kun tulit tänne, jätä merkki käynnistäs!!